SC Klarenbeek Vrouwen in de top van de 1e klasse

Klarenbeek- Zaterdag 2 november stond de topper tussen de vrouwen van Klarenbeek en DZC’68 uit Doetinchem op het programma. Op het spel stond de tweede plaats in de Landelijke 1e Klasse B.

De vrouwen hebben na de degradatie uit de Hoofdklasse een sterke vernieuwing van het team doorgemaakt. Diverse nieuwe leden hebben op de deur geklopt en hun plek gevonden binnen de vereniging.

DZC’68 werd de gehele wedstrijd overklast. De tegenstander heeft dan ook in feite maar een enkele kans gehad om iets te kunnen inbrengen. Het team van SC Klarenbeek heeft veel voetballend vermogen en straalt vertrouwen uit. De trainer/coach Jan Ligtenberg kon dan ook tevreden toezien hoe de tweede plaats veroverd werd. De koploper in deze klasse is Berkum uit Zwolle . Dit team steekt er tot nu toe bovenuit. In de eerste wedstrijd van dit seizoen verloren de vrouwen van Klarenbeek met 3-0 van Berkum. Maar het team van Klarenbeek is op elkaar ingespeeld geraakt en klaar om de strijd voor de koppositie aan te gaan. Het seizoen is natuurlijk nog lang, maar het ziet er op dit moment veelbelovend uit.

De doelpunten werden gemaakt door twee speelsters. Britt Peters trof drie keer doel en Liset van Dijk wist er twee achter de goalie van DZC te werken. Op de foto is een koppoging van Liset te zien. Zowel Britt Peters als Marieke Mulder staan klaar om een afvallende bal op te pakken. En er wordt op een kleine afstand met spanning bekeken door de nestor van het team namelijk Babette van Heeren.

Klarenbeek kan haar team elke jaar weer op voldoende sterkte brengen omdat er een goede aantrekkingskracht is uit de regio. De speelsters komen zelfs uit een straal van ongeveer 30 km naar Klarenbeek. En dit gaat zonder dat er een grote werving aan vooruit gaat. Want het credo bij Klarenbeek is dat iedereen meer dan welkom is maar de eerste stap moeten de speelsters vanuit eigen motivatie maken. Ook omdat er in de stedendriehoek hard gewerkt wordt door vele verenigingen komen er zeker meer en meer speelsters qua klasse naar boven drijven. Daaruit zullen er zeker een aantal graag willen testen tot welk niveau men kan komen. En daarbij is Klarenbeek een prima optie. Mede omdat iedereen met open armen wordt ontvangen en de dorpscultuur garant staat voor snelle opname in het team en de vereniging.

In 2020 wordt zelfs al het 40-jarig jubileum van de vrouwen en meisjes tak van de afdeling voetbal gevierd. Daarmee is Klarenbeek één van de grondleggers van het vrouwenvoetbal. Dit jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan. Een werkgroep is druk doende om een mooi programma in elkaar te zetten.

Zaterdag 10 november komen de vrouwen van Be Quick uit Zwolle op bezoek. Wederom een uitdaging om te bewijzen dat de overwinningen van de afgelopen weken een goed vervolg kan worden gegeven.

De wedstrijden van de Klarenbeek vrouwen zijn thuis altijd om 14.00 uur. Voor wie het regionale vrouwenvoetbal een keer wil aanschouwen.. kom naar sportpark de Pauw.

woensdag 6 november

Deel dit bericht