Schooljudofeest in Voorst door Robinson-Entertrainer Carlos

Gemeente Voorst- De gemeente Voorst is dit schooljaar gestart met het aanbieden van ‘Schooljudo’ aan 17 basisscholen in de gemeente Voorst. Op woensdag 20 december was er een groot afsluitend Schooljudofeest in sporthal Jachtlust in Twello. Ruim 500 kinderen van de Oase, Martinus, Hietweide en de Kleine Wereld lieten onder leiding van Entertrainer en Expeditie Robinson deelnemer Carlos Platier Luna zien wat zij van het opvoedkundige beweegprogramma Schooljudo geleerd hebben.

Schooljudo

Schooljudo is dertien jaar geleden opgericht op initiatief van voormalig wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Binnen Schooljudo staan zes waarden centraal; vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing en samenwerken. Plezier is de zevende waarde, de katalysator van het geheel. Deelnemers werken vier weken lang onder leiding van gediplomeerde lokale ‘Entertrainers’ aan deze waarden. Dat gebeurt in de sporthal of in het speellokaal die met echte judomatten en speciale pakken omgetoverd worden tot een dojo.

Buiten de ‘dojo’

Er wordt ook aandacht besteed aan de waarden buiten de gymles. Leerkrachten krijgen verschillende tools aangereikt om de waarden te bespreken en te vertalen naar situaties thuis, op het schoolplein en in de klas. Schooljudo is op deze wijze niet alleen interessant als kwaliteitsimpuls voor de gymles maar sluit ook aan op het sociaal –emotionele ontwikkelingsplan en anti-pestbeleid van een school.

Van Entertrainer tot BN’er

Schooljudo Entertrainer Carlos Platier Luna is deelnemer van het TV-programma Expeditie Robinson. Tijdens het programma laat Carlos zien dat judo hem goed van pas komt. De Schooljudo-waarden zijn voor hem onmisbaar om te overleven op het eiland. Als Entertrainer steunt Carlos de Schooljudo-ambitie om ieder kind in Nederland met Schoojudo de ‘Skills for Life’ mee te geven. Tijdens de clinics inspireert Carlos zijn ‘mini ninja’s’ met verschillende judo- en survivaltechnieken.

Partners

Het opvoedkundige beweegprogramma wordt ondersteund door landelijke partners The Walt Disney Company (Netherlands), logistiek dienstverlener TNT en stichting IT4Kids. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 40.000 kinderen van 400 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan. In de gemeente Voorst zorgt lokale partner Bouwbedrijf Aan De Stegge Twello, naast de gemeente, voor een deel van de financiering van Schooljudo.

maandag 8 januari

Deel dit bericht