SEW 2 – Eurobottle/Voorwaarts

Twello- Vorige week dinsdag stond de inhaalwedstrijd tegen SEW 2 op het programma. Deze wedstrijd was in eerste instantie begin januari gepland, maar vanwege de slechte weersomstandigheden toen, werd hij afgelast. Nu moesten we om 20:30 uur in Wognum komen opdraven. Dat het een pittige wedstrijd zou worden, was van tevoren bekend.

In Wognum heeft namelijk nog geen enkel team de winst kunnen behalen. Alleen De Tukkers wisten gelijk te spelen en dus een punt mee te nemen. SEW 2 stond hierdoor voor aanvang van de wedstrijd op de 5e plek in de 2e divisie A. Bij aanvang van de wedstrijd zagen we dat SEW de wisselbank goed had gevuld met het maximaal aantal speelsters. Bij ons was Sharin gelukkig weer van de partij, zij mocht na lang blessureleed eindelijk weer een paar minuten meespelen. We kwamen eerst met 2-0 achter te staan, maar daarna kwamen we in ons ritme en wisten we via een 2-2 stand uit te lopen naar een maximale voorsprong van 6-12 en dat was dan ook de ruststand. We speelden gevarieerd, geduldig en schoten scherp. In de dekking werd er goed samen gewerkt en ook Brigitte stopte de nodige ballen. Het ging zeker niet vanzelf en we moesten hard werken, maar het gevoel was goed.

In de rust werd afgesproken dat we hard moesten blijven werken en de dekking goed gesloten moesten houden. Dit keer wilden we voorkomen dat we weer ons wel bekende ‘Voorwaarts-dipje’ zouden hebben en het ons zelf weer moeilijk zouden maken. In het begin van de tweede helft wisten we het goede spel van de eerste helft voor t te zetten en kwamen we op een 7-15 voorsprong. Daarna verzwakten we helaas toch weer en begonnen we kansen te missen. SEW scoorde wel en hierdoor begon de voorsprong langzaam te slinken. De voorsprong van 8 doelpunten liep via 14-18 terug naar een minimale voorsprong van 17-18. Op dat moment moesten er nog 3 minuten gespeeld worden en was het alle hens aan dek. Gelukkig dacht Aniek op dat moment even niet na en schoot met een onderhands schot de 17-19 binnen en verdiende hiermee tevens een flesje wijn van Helma! Helaas wist SEW nogmaals de aansluitingstreffer te maken en met nog 1 minuut te spelen voelde je de spanning in de zaal en bij de weer meegereisde supporters. Wij mochten aanvallen en we speelden de aanval goed uit, maar helaas spatte de doelkans uiteen op de paal. Hierop mocht SEW nog eenmaal aanvallen en hun schot kon worden gekeerd. De buit was binnen: 18-19 in het voordeel van Voorwaarts! Alle meegereisde supporters willen we heel erg bedanken voor de support in het verre Wognum. Super dat er toch zoveel mensen de moeite hebben genomen om ons aan de 2 punten te helpen.