Spektakelstuk bij Go Ahead Eagles O16; koppositie voor Onder-21

Twello- Sportpark Zuiderlaan in Twello bleek afgelopen zaterdag vruchtbare grond. De vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie die er in actie kwamen, boekten een honderd procent thuisscore. Onder-16 won na een spektakelstuk, Onder-21 pakte na een ruime zege de koppositie, terwijl ook Onder-14 en Onder-15 de drie punten in eigen huis hielden.

Het eerste rood-gele jeugdteam dat afgelopen zaterdag in actie kwam, was Go Ahead Eagles Onder-13. De jongste lichting van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie bracht een bezoek aan De Graafschap O13, dat met 4-0 te sterk bleek. Door de nederlaag werd het team van Martijn Jongbloed in Divisie 2A ingehaald door Quick O13, waardoor Go Ahead Eagles O13 nu in het klassement de zesde plaats inneemt.

Op sportpark Zuiderlaan stapte Go Ahead Eagles Onder-14 wel met een overwinning van het veld af. FC Emmen O14 werd met 3-2 verslagen. Door de openingstreffer van Josia van Stormbroek ging Onder-14 met een 1-0 voorsprong rusten. Twee doelpunten van de Drenten zorgden er vervolgens voor dat het team van Mustafa Aygun in de tweede helft tegen een 1-2 achterstand aankeek. Twee keer scoren deed echter ook Boris van Dieren, waardoor Go Ahead Eagles O14 alsnog met 3-2 won en daarmee de vierde plaats in Divisie 3A verstevigde.

Het goede voorbeeld van Onder-14 werd in Twello gevolgd door Go Ahead Eagles Onder-15, dat het opnam tegen Fortuna Sittard O15 en met 2-1 won. De openingstreffer was voor de Limburgers, maar vervolgens kwamen de manschappen van Jip Ellenbroek nog voor rust langszij door een doelpunt van Eser Gürbüz. De tweede goal van Go Ahead Eagles O15 – gescoord door Adam Benbouker – viel in de tweede helft en bleek beslissend te zijn: 2-1. Door de zege blijft Onder-15 in Divisie 3A op de tweede plaats staan, met één punt achterstand op koploper Spartaan ’20 O15 (dat echter wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld).

Go Ahead Eagles Onder-16 maakte er een waar spektakelstuk van op sportpark Zuiderlaan. Tegen FC Dordrecht O16 kwam het team van Uǧur Yildirim op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Yesser te Vrede en Cem Eroglu. Het eerste schot van de Dordtenaren leverde gelijk een tegentreffer op, waardoor 2-1 de ruststand was. Na de 3-1 van Cem Eroglu, een Dordts tegendoelpunt en de 4-2 van Enes Gundogdu leek de wedstrijd in het voordeel van Go Ahead Eagles O16 beslist, maar na opnieuw twee tegengoals stond het ineens 4-4. Met zijn derde doelpunt van de dag kroonde Cem Eroglu zich echter tot matchwinner: 5-4. Door de overwinning heeft Go Ahead Eagles O16 nog maar twee punten achterstand op koploper SC Cambuur O16, dat bovendien een wedstrijd meer speelde.

Go Ahead Eagles Onder-18 reisde af naar het diepe zuiden voor de ontmoeting met Roda JC O18. De mannen van Tristan Berghuis keerden – na een 1-1 ruststand – met een punt huiswaarts: het werd 2-2 in Kerkrade. Dries Martens en Milan Berenschot waren trefzeker namen Go Ahead Eagles O18. Door het gelijkspel blijft Onder-18 in Divisie 4B in het spoor van FC Den Bosch O18 en Roda JC O18, die beide één wedstrijd meer hebben gespeeld.

Go Ahead Eagles Onder-21 mag zich sinds afgelopen weekend koploper van Divisie 3A noemen. Het team van Jouad Boufarra boekte een ruime 5-1 zege op Fortuna Sittard O21. Nadat de brilstand in de rust nog steeds op het scorebord stond, nam Go Ahead Eagles Onder-21 in de tweede helft afstand van de Limburgers door doelpunten van Michalis Spiridakis, Arantis Roep en Stan ter Haar (3-0). Na de Limburgse tegentreffer bepaalden Pim Saathof en Alex de Jong in de slotfase de eindstand op 5-1.

Competitieprogramma Go Ahead Eagles Voetbalacademie (zaterdag 27 november)