Sport en bewegen op de Wingerd

Twello- Met de Olympische Spelen in aantocht, staat sport overal hoog op de agenda. Op basisschool De Wingerd gebeurt dit het hele jaar door. Je vindt de leerlingen overal: het schoolvoetbaltoernooi, schoolhandbal en eind mei nog bij het volleybal op TwelloLands.

“Sport en bewegen zijn een belangrijk onderdeel van ons onderwijs”, vertelt directeur Bert Radstake. “Dit schooljaar was het eerste jaar dat we als school meededen met het project Pauzesport van Voorst Actief.” Tijdens de pilot van Pauzesport komt elke maand een buurtsportcoach langs om de bovenbouwleerlingen nieuwe sport- en beweegactiviteiten aan te bieden.

De Wingerd gaat komend schooljaar verder met de pilot. “We zijn zo enthousiast dat we nu ook in de onderbouw aan de slag willen gaan met Pauzesport”, vertelt Bert. “De positieve invloed op gezondheid, leerprestaties en motorische vaardigheden gunnen we elke leerling van onze school.”

Na vorig jaar het project ‘gezonde voeding en leefstijl’ te hebben gedaan, volgt nu de projectweek Olympische Spelen. Alle leerlingen gaan volgende week op allerlei manieren aan de slag met sporten. Hebben zij de spelfouten in de uitnodiging voor de themaweek eigenlijk gezien? En hoe ver hebben de sporters eigenlijk moeten reizen om in Parijs te komen? Misschien kunnen ze ook helpen met bepalen wie de 100 meter sprint heeft gewonnen, aangezien de computer het heeft begeven.

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht