Stormachtig weer geen belemmering voor geslaagd paardensportweekend bij PSV Twello & Trec Twello

Twello- Afgelopen pinksterweekend vond het Jaarlijkse concours hippique van Paarden Sport Vereniging Twello e.o. plaats. Dit jaar voor het eerst samen georganiseerd met Trec-Twello. Het leverde een geweldige combinatie op van diverse disciplines in de paardensport. Het concours kon dit jaar rekenen op veel extra belangstelling van deelnemers in zowel springen als dressuur vanwege de aanwijzing als zogenaamde ‘selectiewedstrijd’ voor de provinciale kampioenschappen als opstap naar de landelijke kampioenschappen. Meer dan 325 starts zorgde voor een boeiende competitie onder de deelnemers die vanuit de wijde omgeving met paard of pony naar Wilp gekomen waren. De Trec deelnemers kwamen uit heel Nederland en hadden hun kampement voor paard en ruiters opgezet bij de boerderijcamping van Kaasboerderij Den Hoek.

Na maandenlange voorbereiding van de concourscommissie en hard werken door vele vrijwilligers kon gereden worden op het fraai aangeklede buitenterrein aan de Heeringstraat – Leemsteeg te Wilp.

Op zaterdag werkten de weersomstandigheden behoorlijk tegen en werden organisatie en deelnemers getest op ‘windbestendigheid’. Desondanks kwamen nagenoeg alle deelnemers aan de start in bij de dressuur, het springen en bij de oriëntatierit die de Trec-deelnemers door de fraaie omgeving leidde. Op zondag waren de weersomstandigheden fantastisch en hebben de Trec deelnemers nog een hindernissenparcours en MA test verreden.

De deelnemers werden gesteund door meegereisde familie en ‘aanhang’ hetgeen zorgde voor een fanatieke strijd om de prijzen in de vele rubrieken. Mede dankzij de steun van vele bedrijven was er een aantrekkelijke prijzenpot te verdelen waardoor de onderlinge concurrentie zorgde voor een gezonde spanning.

Dankzij de medewerking van Foja bood een professionele hospitality trailer uit de autosport met aangebouwde fraaie tent, een geweldig onderkomen met een verzorgde catering. Op zaterdagavond bleef het door het spare-ribs menu nog lang gezellig in de tent. Deelnemers en bezoekers waren dan ook vol lof over de wijze van organisatie, gezelligheid en professionele uitstraling. Een bondsinspecteur van de KNHS gaf na een dag keuring en inspectie van paarden aan, dat ze de volgende keer de koffer met inspectiespullen graag thuis laat om zelf te kunnen deelnemen aan dit fraaie concours.

De leden van de organiserende vereniging PSV Twello e.o. hebben natuurlijk zelf ook meegedaan en dit resulteerde in mooie prijzen en hoge waarderingen van de diverse jury’s voor o.a. Lotte van de Leur, Henriet Tol, (paarden) en Fleur Bonekamp en Lincy Oosterwegel (pony’s). De prijswinnaars van het onderdeel Trec waren bij het vertrek van uw verslaggever nog niet bekend.

De organisatie kijkt dan ook met tevredenheid terug op een goed verlopen evenement, zonder ongelukken en wanklank. Ze bedankt dan ook iedereen die steun en inzet heeft gegeven aan het wel slagen van het evenement een speciale dank gaat uit naar met name de oud leden, terreineigenaren en gulle sponsoren !

woensdag 12 juni

Deel dit bericht