Strijdbaar sv Twello wint verdiend van sv Orderbos in Apeldoorn

Twello- Met een 0-1 overwinning keerde s v Twello zondag terug uit Apeldoorn. Deze score had beduidend hoger moeten uitvallen, maar de vele kansen werden niet benut. Ver in blessure tijd had de thuisploeg zomaar de gelijkmaker kunnen scoren, maar met een fenomenale redding ranselde keeper Jay Koster de bal uit het doel en was de volle buit binnen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg zonder echt gevaarlijk te worden. Toen men bij s v Twello in de gaten had dat er een man doorgeschoven moest worden naar het middenveld was de slag gewonnen. Na een schuchtere poging van Nick Werkhoven, die ver naast schoot, was het Nicky Eekhuis die voor keeper Tom Coulier opdook. De keeper kwam als overwinnaar uit de strijd. Even later had hij de hulp van de paal nodig op een strak schot van Max Smaal. Steeds meer kregen de gasten grip op het spel van de thuisploeg. In de 21ste minuut kwam Bert Westendorp een teenlengte te kort om een voorzet van Nicky Eekhuis binnen te glijden. Ook de volgende voorzet van Nicky Eekhuis mocht er zijn. Max Smaal werd op maat bediend, maar zijn kopbal raakte de lat. Daarna een paar kansen voor Tim Evers. Eerst schoot hij recht in de handen van keeper Tom Coulier en even later van dichtbij te zacht in. Orderbos werd niet echt gevaarlijk. Alleen wanneer Kevin Kamphuis mee naar voren ging was het oppassen geblazen. De verdediging met Frank de Croon, Frank Wijnbergen, Jurre Spanjers en Edward Achtereekte gaf geen krimp. Ruststand 0-0 en daar mocht s v Twello echt niet tevreden mee zijn. Het had met ruime voorsprong moeten gaan rusten.

Met Maarten Lutje Beerenbroek voor de moegestreden Bert Westendorp kwam er wel meer snelheid in de ploeg, maar de afwerking bleef deze middag het grote probleem. Wat mogelijkheden kregen de spelers van s v Twello, maar de juiste richting werd niet gevonden. Bij de thuisploeg bleef Kevin Kamphuis inschuiven en dat leverde schoten van afstand op zonder succes te hebben. In de 70ste minuut ging spits Quillan de Fretes op snelheid het 16 meter gebied binnen. Hij werd niet juist afgestopt en scheidsrechter M. Reuvekamp uit Goor gaf terecht een strafschop. Dit keer Tim Evers achter de bal. Geen houden aan voor keeper Tom Coulier. Snoeihard boven in de hoek. Nick Werkhoven probeerde even later keeper Jay Koster te verrassen met een strak schot, maar zonder succes. De thuisploeg probeerde wel, maar werd niet echt gevaarlijk. In de 88ste minuut gaf Nicky Eekhuis strak voor, maar Marijn Ruijl raakte de bal verkeerd. Even daarna had Tim Evers de wedstrijd moeten beslissen, maar weer schoot hij recht in de handen van de keeper van Orderbos. Met een alles of niets poging probeerde de thuisploeg toch een punt te pakken. Bijna lukte dat, maar zoals boven vermeld was de reactie van Jay Koster subliem. Een dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Salim Ozer. Volgende week thuis tegen v v Loenermark. Aanvang 14.00 uur.