Succesvolle NK baanwielrennen voor Bram Leerkes

TWELLO- Ondanks dat de Twellose wielrenner Bram Leerkes met een lelijke valpartij het weg-seizoen in 2019 min of meer als verloren moest beschouwen, heeft hij dit jaar toch op waardige wijze kunnen afsluiten met 2 zilveren medailles en 1 bronzen plak tij-dens het Nederlands kampioenschap baanwielrennen voor junioren.

In Apeldoorn werd op 22 december het Nederlands kampioenschap Omnium verre-den. Deze wedstrijd bestaat uit de onderdelen temporace, afvalkoers, puntenkoers en scratch. De scores bij elkaar opgeteld waren voor Bram voldoende om op de tweede plaats te eindigen en zo de eerste zilveren plak van dit kampioenschap in ontvangst te nemen. Het weekend daarna kreeg het NK een vervolg in Alkmaar. Hier werden de wedstrijden per onderdeel verreden. Deze driedaagse begon voor Bram met een deceptie, doordat hij in de puntenkoers ten val kwam door een stuurfout van een tegenstander. De dag erop reed Bram de koppelkoers samen met toekomstige ploeggenoot Thomas Mijnsbergen, waarbij zij samen op een tweede plaats ein-digden. Bij het laatste onderdeel, de scratch eindigde Leerkes op een verdiende der-de plaats. Zelf kijkt Leerkes tevreden terug op het hele toernooi. “Jammer van die valpartij tijdens de puntenkoers, maar verder voelde ik me goed, waardoor ik bij alle onderdelen vooraan goed mee kon komen”, aldus de talentvolle wielrenner, wiens voorkeur toch uitgaat naar het wegseizoen en het baanwielrennen voornamelijk ziet als een goede training gedurende de wintermaanden. Deze wedstrijden werden nog door Bram gereden in de kleding van het Merida Adelaar Development Team uit Apeldoorn. Vanaf 1 januari 2020 zal hij uitkomen in de juniorenploeg van Willibrord Wil Vooruit uit Sint Willibrord.

Een tweede plaats in de koppelkoers met Thomas Mijnsbergen in Alkmaar.