Succesvolle week voor Voorster Schaakclub

Voorst- Met een overwinning is Voorst 3 afgelopen woensdag het osbo-seizoen begonnen. In Apeldoorn werd Schaakstad 5 met 2-4 verslagen. Rolf van Agtmaal liet zijn waarde zien voor het team, door een vlotte overwinning. Helaas maakte Schaakstad gelijk ten koste van John Eekhuis. Tot laat op de avond bleef de 1-1 tussenstand staan.

Maarten Jansen kon geen matcombinatie vinden en kwam niet verder dan twee pionnen winst. In het eindspel brak een positioneel mindere stelling hem echter op. Lammert de Bruin maakte vlot weer gelijk door zijn vrijpion optimaal te benutten. Harry Schurink zette Voorst op 3 punten door een gecompliceerde en mooie combinatie. Dick Hoekman was als laatste klaar. De winstkansen wisselden over en weer. Dick lachte als laatste door een pion over te houden. Toen deze promoveerde was de overwinning voor Voorst binnen. Een sterk begin in de 3e klasse.

Een dag later reisde het 2e team af naar Lichtenvoorde om het succes in de 2e klasse voort te zetten. Rokade 2 werd met 2,5-5,5 verslagen. Sjoerd Norberhuis en Koen Molewijk hielden de pot dicht en speelden remise. Het eerste vuurwerk van de avond kwam van Henri Jansen. Hij offerde een stuk en zette Voorst op voorsprong na een mooie “mat in vijf” Niet alleen mooi, het offer overleefde ook de analyse. Jacques van Gelder breidde de voorsprong uit met sterk combinatiespel. Een mooi moment voor Jacques Kuiper om het remise aanbod aan te nemen. Hiermee was de overwinning veilig omdat Jeroen Nikkels het winnende eindspel nauwkeurig uitspeelde. Daan Noordhuizen kon door tijdnood geen potten meer breken. Paul Westhoff daarentegen scoorde een bordpunt erbij door het eindspel naar zich toe te trekken.

woensdag 18 oktober 2017

Deel dit bericht