SV Terwolde blij met 15 kersverse pupillenscheidsrechters

Terwolde- Op 1 februari startten 15 enthousiaste meiden aan de cursus pupillenscheidsrechter bij SV Terwolde. Een hele uitdaging voor de KNVB docent om deze gezellige, kakelende groep meiden van MO-17 in toom te houden.

De eerste avond start in de kantine en bestond vooral uit theorie. Met kleine pionnetjes werden diverse praktijksituaties duidelijk uitgelegd. Zaterdagochtend (11 maart) begonnen ze aan het tweede gedeelte van de cursus ‘praktijk’. Dit was toch wel een stukje spannender dan het theoriegedeelte. Er stonden 15 zenuwachtige meiden te popelen om hun theorie in praktijk te brengen.

Het fluiten van een wedstrijd moet de doorslag geven voor het behalen van een diploma. Onder begeleiding van een KNVB docent en de scheidsrechterscommissie van sv Terwolde lopen de meiden met een gezonde spanning naar het veld. Om beurten moeten ze een gedeelte van de wedstrijd fluiten en dit deden ze allemaal prima. Na afloop van de wedstrijden wordt al snel duidelijk dat alle 15 meiden geslaagd zijn. Een dik verdiende diploma.

woensdag 22 maart 2017

Deel dit bericht