SV Terwolde verliest van Lettele

Terwolde- Op deze eerste donderdag wedstrijd in een reeks van velen, kwam koploper Lettele naar het mooie complex. Het was heel de dag een beetje grauw weer, maar de weergoden waren hen geliefd door een mooie heldere avond te bezorgen met zelfs een lekker zonnetje. Zo zijn avondwedstrijden nog wel de moeite waard om te komen bekijken. En dat bleek wel want er waren nog redelijk wat mensen op de wedstrijd afgekomen, wat een goede sfeer ten goede kwam.

Nadat alle spelers van beide teams gearriveerd waren kon de wedstrijd beginnen.

Terwolde ging zeer goed van start. Goed georganiseerd en met lef bespeelde de mannen van Harold Sneller de koploper. Zowel Terwolde als Lettele werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. De verdedigers van Terwolde hadden goed vat op de aanvallers van Lettele. Met name Peter Roeterd die normaal middenvelder of aanvaller is en sinds een paar wedstrijden rechtsback staat speelde erg sterk.

Onder leiding van onze aanvoerder Tjardo Meulenbroek werd Lettele stevig, maar fair bestreden. Een aantal goed genomen vrije trappen van Edwin Dommerholt zorgde regelmatig voor gevaar voor het doel van Lettele. Net toen Lettele in de 30e minuut de overhand leek te krijgen scoorde Terwolde uit een counter. Niels Breedenoort pikte de bal 40 meter voor het doel van Lettele op en besloot beide verdedigers zijn hielen te laten zien om zo oog in oog met de doelman koel af te ronden.1-0. Eindelijk weer een voorsprong voor Terwolde. Bij enkele vrije trappen van Lettele lieten Thomas Leurink, Jurrien Kamphuis en Rick Breedenoort zien dat zij erg sterk zijn in de luchtduels. Totdat Lettele in de 41e minuut 1-1 maakt. Maar deze bal werd vanuit buitenspelpositie gemaakt, dus afgekeurd. Lettele zette nog een keer aan vlak voor de rust,wat resulteerde in een grote kans. Maar een fantastische redding van onze keeper Dik Nieuwenhuis zorgde ervoor dat Terwolde met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op zocht.

Net na de rust weer een fel Terwolde. In de 50e minuut geeft Koen Appelo een goede voorzet op Jurrien Kamphuis, maar deze mist oog in oog met de keeper.

Vanaf nu neemt Lettele het heft in handen en zet Terwolde volledig onder druk. En een doelpunt voor de gasten kon niet uitblijven. In de 60e minuut resulteerde dit in een verdiende gelijkmaker voor Lettele. Daarna ging Lettele vol voor hun tweede doelpunt, maar de verdedigers van Terwolde hielden stand. Terwolde kwam er af en toe uit via Jelmer Bellert, die weer ontzettend veel meters maakte. Robert Bruins kwam in de ploeg voor Edwin Dommerholt. In de 70e minuut kwam Sem Gerritsen voor Niels Breedenoort. Lettele bleef sterker en maakte in de 76e minuut de 1-2. In de 80e minuut kwam Bosse Haak in het veld voor Peter Roeterd, en deed dat niet onverdienstelijk. Het is bijzonder om te zien hoe de spelers toch weer vol gas gaan na een teleurstelling. Door deze instelling kreeg Terwolde nog een levensgrote kans vlak voor het einde van de wedstrijd, maar deze bal miste de juiste richting. Eindstand 1-2 voor Lettele, waar een puntje voor Terwolde verdiend was geweest.