SV Twello speelt gelijk tegen koploper Brummen

Twello- Uit gelijk spelen tegen de koploper is een mooie prestatie. Toch was het geen mooie wedstrijd. De eerste helft was duidelijk voor de gasten. De thuisploeg was alleen gevaarlijk vanuit stilstaande situaties. De 2de helft was van beide zijden niet best. Harde wind, moeilijk te bespelen veld of de spanning bij de koploper?

De ploeg uit Twello begon met de stevige wind in de rug. In de 4de minuut schoot Max Smaal een vrije trap in kansrijke positie hard naast. In de 10de minuut een knappe actie van dezelfde speler. Nadat hij een paar man van de thuisclub had gepasseerd gaf hij een pass op maat aan spits Quillan de Fretes die heel knap 0-1 scoorde. Na dit doelpunt iets meer druk van Brummen zonder echt gevaarlijk te worden. In de 16de minuut vanuit het niets een schot van Nicky Eekhuis dat maar net naast ging. Even later een schitterende actie van Tim Evers. Op snelheid een paar mensen passerend en van rand 16 meter een prachtig schot loslatend. Keeper Jordi Plant stond aan de grond genageld, maar zag de bal rakelings naast het doel gaan. Bij stilstaande situaties gingen de verdedigers van Brummen mee naar voren. Dat leverde enigszins gevaar op, maar keeper Jay Koster was steeds op zijn post. In de 31ste minuut kreeg de thuisclub een corner te nemen en wist Robin van Rheenen de gelijkmaker binnen te tikken. Geen echte kans had sportclub Brummen tot dan toe gehad. Nu wilde de thuisploeg nog meer. Stan Donderwinkel had een mooie actie in huis, maar Edward Achtereekte redde op het laatste moment. Pal voor de rust dacht s v Twello een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter R.H.G Beijen uit Eerbeek gaf aan niets gezien te hebben. Ruststand 1-1 en dat was voor de ploeg uit Twello wel iets te weinig.

Over de helft valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. In de 50ste schoot Pascal Klein Velderman strak voor langs en niet veel later schoot Kjell Rexwinkel aan de overkant in het zijnet. Nadat Maarten Lutje Beerenbroek in de 68ste minuut zijn schot geblokt zag, kopte Kjell Rexwinkel in de 70ste minuut over. Nee echt veel viel er niet te beleven. Toen scheidsrechter R.H.G. Beijen voor het einde floot was men er wel van beide partijen van overtuigd dat een gelijkspel terecht was. Volgende week om 14.00 uur thuis tegen Klarenbeek. Na drie gelijke spelen maar eens drie punten in Twello zien te houden.