SV Ven L bestaat 75 jaar

De Vecht- Dit jaar is het 75 jaar geleden dat sportvereniging sv V en L is opgericht. Een grote mijlpaal, en mede doordat dat de club nog steeds een gezonde en sportieve vereniging is, gaan wij dit daarom groots vieren tijdens het jubileumweekend in juni en wel op 14,15 en 16 juni.

Er is speciaal voor deze bijzondere gebeurtenis een feestcommissie in het leven geroepen met daarin dol enthousiaste mensen die samen een fantastisch programma in elkaar hebben gezet.

Even terug naar toen.

Sportvereniging Vlug en Lenig is in op juli 1949 opgericht door de heren Hein Harink, Bernard Leerkes en Bertus Weultjes. Deze heren waren bij de kapper Leerkes altijd over voetbal aan het praten maar wilden zelf ook graag de wei in. Daar ontstond het idee van het oprichten van een voetbalclub. Samen met 4 leden voor de elftalcommissie vormden zij het eerste bestuur. Een 7 koppig startend bestuur van een vereniging met 32 leden stond voor een flinke uitdaging met veel bestuurlijk pionierswerk. Het opstarten van een vereniging was namelijk niet zo maar wat, het ging gepaard met het op schrift stellen van het huishoudelijk reglement en statuten. En daarbij het organiseren van een structuur om als bestuur maandelijks te vergaderen en op jaarlijkse basis een verantwoording af te leggen aan de leden middels een ledenvergadering. In het huishoudelijk reglement van 1949 staat als doel van de vereniging: “De lichamelijke zowel als de geestelijke beoefening van de sport”. Vooral de geestelijke beoefening van de sport springt in het oog. De vereniging werd namelijk geadviseerd door een geestelijk adviseur. Dat was pastoor Tutert van de St. Antoniusparochie. Zijn stem was belangrijk en hij kon beslissingen zowel goed- als afkeuren. De club was in de beginjaren vooral een katholieke vereniging. Een voorwaarde om te mogen spelen op de zondag was dat er niet gespeeld werd tijdens de missen en tijdens het lof, want dan werd een ieder in de kerk verwacht. In 75 jaar is op dit vlak veel veranderd. De kerkdiensten zijn niet meer in het kerkgebouw aan de Kerkstraat en er wordt zowel op zaterdag als op zondag de gehele dag gevoetbald. Vanaf de oprichting zijn er meerdere voorzitters geweest. Frans Leerkes is daarbij de langstzittende voorzitter die V en L heeft gehad. Ook Ben Kamphorst heeft de afgelopen jaren een lange tijd de voorzitterstaken mogen vervullen. Maar zoals Ben altijd zei kan een voorzitter niet goed functioneren zonder een goed team om zich heen. .

En V en L is buiten een voetbalvereniging met allerlei teams als een Veterinnen team, een Veteranen team, Walking football , Dames zaal team, alle jeugdteams ,4 senioren Heren teams en een Dames voetbalteam, ook een wandel vereniging. Want zoals iedereen wel weet organiseren we ook jaarlijks de goedbezochte Wandel4daagse in de Vecht. Dit alles kan alleen maar mogelijk worden gemaakt door de gigantische inzet van een grote groep vrijwilligers die zich altijd maar weer belangeloos inzet voor onze gezellige club.

Deze vrijwilligers hebben dan ook een fantastisch jubileum weekend in elkaar gezet, wat er als volgt uit ziet. We starten op de vrijdagavond 14 juni om 19.00 uur met het officiële gedeelte, met een terugblik en toekomstvisie tijdens de receptie voor genodigden.

Aansluitend is er een reünie van 20.00 tot 23.00uur. Hiervoor nodigen we iedereen uit die op welke manier dan ook in het verleden of nu verbonden is geweest met V en L, of die onze vereniging een warm hart toedraagt. Er zijn oude beelden te zien en nostalgische spullen worden tentoon gesteld waardoor mooie herinneringen boven komen. Denkt u nu, ik heb ook nog iets leuks thuis liggen mail dan naar jubilieumweekend@svvenl.nl

We gaan verder op de zaterdag 15 juni met een jeugd dag met allerlei leuke activiteiten voor onze jeugdleden van 10.00 tot 15.00 uur. Daarna is het rond 18.00 tijd voor het alom bekende, traditionele zeskamp, waarbij verschillende teams met elkaar de strijd aan gaan. Opgeven voor zeskamp kan bij jubilieumweekend@svvenl.nl

Aansluitend kan je zo doorgaan naar de tent voor de gezellige feestavond vanaf 21.00 uur met muziek van DJ Remco en een exclusieve, lokale mysterieband, die iedereen kent! Het thema deze avond is in de kleuren van ons clubtenue, ROOD/WIT. Deze feestavond is gratis toegankelijk. En dan is het alweer zondag 16 juni, tijd voor het Familie/Vrienden 7 tegen 7 Voetbaltoernooi start om 10.00 uur. Opgeven voor dit toernooi kan bij actiecomitee@svvenl.nl

Aansluitend aan dit gezellige toernooi kun je op groot scherm kijken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal om het Europees Kampioenschap.

Hierna is het tijd voor de weekend afsluiter met muziek van DJ Roan en zanger Gerard Palts.

Staand vlnr Tonnie Nijboer(trainer) Gerrad Huisman, Wim de Haan, Han Lubberding, Henry van’t Erve, Gerard Hendriks, Louis Overmars, Jan Overvelde en Harry Dreierink. Zittend vlnr Paul ten Have.Piet Overvelde, Gert Jan Koekkoek, Wim

Hagen, Rudy Klumper, Gerard Kamphorst en Bertus Dreierink.

woensdag 8 mei 2024

Deel dit bericht