TACO’s autocross event was weer groots en vol spanning

Nijbroek- Het grootse autocross evenement van de Terwoldse Auto Cross Organisatie was, hoe het mogelijk is snapt eigenlijk niemand, dit jaar weer groter en grootster dan voorheen. Het terrein aan de Middendijk in Nijbroek stroomde al ruim voor aanvang van de wedstrijden vol met deelnemers en hun aanhang. Gedurende de wedstrijddagen stroomde, ondanks de soms tropische hitte, ook het publiek massaal toe en, het moet gezegd, iedereen kreeg ruimschoots waar voor zijn geld. De terreinen waren dit jaar, door de droogte, uitstekend begaanbaar. Het kampeerterrein was van alle gemakken voorzien en ook in en rond de feesttent was het meer dan aangenaam toeven. De echte prijs werd natuurlijk wel weggekaapt door de organisatoren, die de baan weer even verder hadden geperfectioneerd en er bovendien voor zorgden dat, ondanks dreigende droogte en stof, de omstandigheden voor de coureurs optimaal bleven.

Snelle baan

Dat die omstandigheden dit jaar op de baan óók beter dan ooit waren, bleek wel door de hoge snelheden die er in de diverse manches werden behaald en de weinige incidenten met van de baan rollende mobiles. In bijna alle manches bleken de klasse verschillen minder groot dan gebruikelijk. Een gegeven dat duidelijk maakte dat de bolides op de harde ondergrond minder schade opliepen. Daarbij gevoegd, het ieder jaar stringenter veiligheidsbeleid bij de autocross, maakte dat de immer paraat staande hulptroepen van EHBO en Rode Kruis een ontspannen weekeind hadden met slechts een enkele pleister hier of daar ofwel een bemoedigend schouderklopje voor diegenen die toch nog een spectaculaire roll over hadden gemaakt.

Onzekere toekomst

De toekomst van het grote succesnummer van TACO, de jaarlijkse cross in Nijbroek verkeert een beetje in onzekerheid. Het terrein waar het evenement al jaren wordt verreden is van eigenaar gewisseld en hoewel TACO goede hoop heeft dat met die nieuwe eigenaar voor de toekomst uitstekend samengewerkt zal kunnen worden, moeten eerst nieuwe duidelijke afspraken worden gemaakt.

woensdag 3 juli

Deel dit bericht