Team BTB weer thuis Emotionele finale Duchenne Heroes

TERWOLDE- Na een week van bikkelen, dalen, klimmen en 700 km in de benen zijn de Brute Terwoldse Bikers weer thuis. Zaterdag 17 september vertrokken de heren naar Saarburg om uiteindelijk na 700 km in Eindhoven te finishen. Een emotionele thuiskomst na alle verhalen over Duchenne en de fysieke inspanning. Duchenne Heroes 2016 is volbracht.

Er kwam een eind aan een jaar van acties en trainingen toen de Brute Terwoldse Bikers met ruim vierhonderd andere bikers én een grote groep vrijwilligers over de finish reden in het park bij de Karpendonkse plas in Eindhoven. Dit jaar hebben al deze mensen het recordbedrag van € 1.385.000,- opgehaald voor onderzoek naar een medicijn voor de spierziekte Duchenne.

Gedreven sporters

De Brute Bikers zijn allen gezegend met gezonde kinderen en een sportief lijf met gezonde spieren. Deze spieren hebben ze de afgelopen maanden volop in gezet om sponsorgeld in te zamelen voor Duchenne. Dit heeft het prachtige bedrag van €16.000,- opgeleverd. Thuis wachtte de Brute Bikers nog een heldenontvangst door vrienden en familie. Zij hadden zich bij het dorpshuis in Terwolde verzameld en onder de vrolijke klanken van dweilorkest de Graapendaelers werden de Brute Bikers als echte helden onthaald. Een mooie afsluiting om met elkaar de verhalen te delen van een emotionele, maar prachtige week Duchenne Heroes 2016.

woensdag 28 september 2016

Deel dit bericht