Teleurstellende middag voor Activia

TWELLO.- Activia kreeg bezoek van promovendus Diepenveen; een tegenstander die goed bekend is en op eigen veld meestal verslagen wordt. Vandaag lukte dat echter niet en de oorzaak daarvan mag de ploeg bij zichzelf zoeken.

Trainer Schuurman stuurde de zelfde basiself het veld in als de vorige week tegen Robur en toen Michiel Mikkers na amper 10 seconden spelen de bal van dichtbij tegen de onderkant van de lat schoot leek er geen vuiltje aan de (bewolkte en natte) lucht. In het vervolg van de eerste helft waren er nog een paar dikke kansen voor Activia (diezelfde Mikkers schoot een door Siebe Koers knap terug gelegde bal te slap in en Zemir Mujic schoot de rebound over het doel) maar langzamerhand gingen de gasten ook meer deelnemen aan de wedstrijd en ebde de overtuiging uit het spel van de thuisploeg. Na rust werd het spel van Activia niet beter, eerder slordiger. Er waren nog wel enkele kansen maar die werden ook aan de niet imponerende tegenstander gelaten. Langzamerhand leek iedereen zich neer te leggen bij een 0 – 0 eindstand totdat een minuut of 7 voor tijd plotseling toch een doelpunt viel. Na een verre crosspass kwam één der spitsen van Diepenveen in een 1 op 1 situatie terecht en met een harde schuiver in de hoek wist hij de score te openen. Het wanhoopsoffensief in de absolute slotfase leverde nog een knappe kopbal op van Michiel Mikkers maar deze eindigde buiten het bereik van de doelman op de paal. Zo zat het Activia bepaald niet mee maar liet de ploeg vandaag ook gewoon te weinig zien aan kwaliteit en dadendrang om echt aanspraak te mogen maken op de punten. Diepenveen deed dat evenmin maar had uiteindelijk het geluk dat je dan soms ook nodig hebt. Een teleurstellende middag dus voor Activia. Zaak om dit te accepteren, de rug te rechten en volgende week met goede moed af te reizen naar Ugchelen voor de wedstrijd tegen Albatross.