Tennis: Voorst 1 en Voorst 2 hard onderuit

VOORST.- Een niet zo’n fijne vrijdagavond voor de tenniss(t)ers van Voort 1 en Voorst 2. In Ruurlo speelde Voorst 1, gelukkig onder droge omstandigheden, een kansloze wedstrijd tegen de dames en heren van T.V. Ruurlo 3. Het was zo’n avond dat de tegenstander gewoon beter was op meerdere fronten, zelfs als je dacht en nu gaan we de set pakken. In de eerste gemengd dubbel wedstrijd speelde Jurriaan Ekkers en Margreet Bossenbroek tegen Herbert Kreunen en Alma Water in het begin niet onverdienstelijk. Het stond 3-4 in het voordeel voor het team uit Voorst en Voorst was aan het serveren. Een moeilijke servicebeurt die telkens heen en weer ging van voordeel, naar deuce en van nadeel terug naar deuce. En dat tot wel zeven keer aan toe en bijna was het 3-5 en konden we de eerste set in zijn geheel binnen halen. Jurriaan en Margreet voelden zich goed en hadden er alle vertrouwen in dat de set ook echt gewonnen kon worden. En dan valt de bal op nadeel opeens verkeerd en staat het 4-4. Weg twee games voorsprong en kans op de set. En wat er dan gebeurt, is eigenlijk niet te verklaren. Met dezelfde instelling wordt het spel hervat, maar de uitwerkingen van alle inspanningen zijn opeens totaal anders. De service beurt loopt minder de, volleys mislukken en de bal gaat net wat vaker uit bij ons dan bij hen. En voor we het wisten was de wedstrijd voorbij en hadden we ook deze partij verloren met 6-4 en 6-0. Waarom? Geen idee. Het lukte gewoon niet meer, de punten kwamen niet meer onze kant op. Eind resultaat van de avond Ruurlo 3-Voorst 1 4-0 en laatste in de competitie met drie verloren partijen.

Dan de jonkies (Voorst 2) die na twee gewonnen partijen de trots van het dorp waren. Uit bij Wijhe werd het tij echter gekeerd. Drie van de vier partijen gingen in twee gewonnen sets naar Wijhe. Jose, Marga, Aron en Rob hebben er voor gestreden, maar het mocht niet baten. Alleen de gemengd dubbel partij van Aron en Jose kon met 2-6 en 2-6 in het voordeel van Voorst 2 worden beslecht. Dit zorgt er voor dat ze op de derde plaats staan in de competitie en dat de aansluiting met de top van het klassement volgende week thuis tegen TC’91 Stadshagen op het spel staat.

Is er dan niets positiefs te melden? Jawel. Dames 1 speelde in Loenen(Gld) en konden gelukkig na twee afstraffingen een zege mee naar huis nemen. Het team bestond in de wedstrijd tegen Loenen(Gld) 3 uit Danielle, Paula, Ineke en Berit en bijna werd er een clean sweep (0-4) behaald. Helaas ging het in een spannende supertiebreak net mis voor Paula en Ineke (10-8 voor de tegenstanders) waardoor de wedstijd 1-3 werd gewonnen.

Komende vrijdag 4 oktober is al weer de vierde ronde van de competitie en spelen alle drie de teams thuis op het eigen sportpark aan de Beelelaan te Voorst. Kom hen aanmoedigen want ze kunnen het gebruiken.

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht