Terechte nederlaag voor sv Twello tegen ESA uit Arnhem

Twello- Alles wat de spelers van ESA deze middag wel hadden misten de spelers van Twello deze middag. Te weinig beleving, te weinig inzet en nagenoeg elk duel werd verloren. Voeg daar drie maal een grote fout aan toe en de drie doelpunten van de gasten zijn verklaard.

Wie niet op tijd was miste het eerste doelpunt van ESA. Op rechts ging de snelle Honorio Bambi iedereen voorbij. Gaf voor maar geen verdediger greep in. Geheel vrij stond Joris Dinnissen en de 0-1 stond op het scorebord. Twee minuten later had Luc Nieuwenhuis de gelijkmaker van heel dichtbij moeten scoren. Hij schoot langs de verkeerde kant van de paal. Een voorbode voor de rest van de middag??? Ook al had de thuisclub de stevige wind mee het mocht niet baten. In de 18de minuut soleerde Sten Bonekamp door de verdediging heen alsof er niemand stond maar vergat te scoren. Pas in de 40ste minuut de eerste vloeiende aanval van de thuisclub. Dat zegt al genoeg. Pal voor de rust geheel onnodig balverlies door een middenvelder van sv Twello en de weg naar het doel lag open voor de spits van ESA. In een uiterste poging er iets aan te doen raakte een verdediger de aanvaller binnen de 16 meter. Strafschop. Terecht. Sym Berendsen scoorde kalm 0-2. Dat werd ook de ruststand en dat gaf de verhouding precies weer.

In de tweede helft wilde de thuisploeg wel maar het liep deze middag van geen kant. Te veel verkeerde passes , te lang de bal bij zich houden in plaats van te spelen en te weinig beweging zonder bal. Nee de kans op 0-3 was groter dan 1-2 te scoren. In de 60ste minuut stompte keeper Steven Koopmans de bal niet ver genoeg weg en Sym Berendsen kon gemakkelijk 0-3 scoren. Wat deed de sv Twello. Niet veel. Masora Oraile scoorde uit een vrije trap mooi 1-3. Meer zat er gewoon niet deze middag. Ook de wissels leverden niets op. Kortom een terechte nederlaag. Voor de spiegel gaan staan en je afvragen waar het bij jezelf aan lag deze middag. Compliment voor scheidsrechter Bjorn van der Veen uit Enschede. Prima de wedstrijd geleid.

Volgende week uit tegen de Treffers uit Groesbeek. Dan zal er door heel wat spelers uit een ander vaatje getapt moeten worden. Aanvang 15.15 uur.