Terechte overwinning voor SV Twello tegen Loenermark.

Twello- Vanaf het begin lieten de spelers van SV Twello zien dat zij met 3 punten van het veld wilden stappen deze middag. Niets afwachten geblazen maar er onmiddellijk vol op. De overwinning was dan meer dan ook verdiend.

Al in de eerste minuut had Nicky Eekhuis de kans om de score te openen, maar de reactie van keeper Siemen Reusken was perfect. Even later liep Nicky Eekhuis iedereen er uit. Hij gaf strak voor maar Max Smaal kwam een teentje te kort. In de 7de minuut deed een strak schot van Max Smaal het net bollen 1-0. Wat een schitterend schot van ruim 20 meter. Tim Evers had de kans om de score te verhogen, maar kwam kort daarna een teenlengte te kort. Zomaar vanuit het niets schoot Sander Barink op de lat en Tjarco van Overbeek lepelde de terugspringende bal hoog over. Daarna brak een periode aan waarbij de thuisclub wel heel veel mogelijkheden kreeg. Te veel om op te noemen. De mooiste actie was na een half uur spelen. Ade Wattimena (sterk spelend) bracht Tim Evers in stelling. Zijn schot was uitstekend, maar de reactie van keeper Siemen Reusken was subliem. Net zoals de eerste maal kreeg even later Jesse Wawczynkiewicz zo maar voor Loenermark een kans, maar raakte hierbij de lat. Tot aan de rust werd het spel van beide kanten onrustiger. Echte mogelijkheden bleven uit en de prima leidende scheidsrechter B. Harmens uit Wijhe floot met een terechte 1-0 stand af.

In de 2de helft kon het nog alle kanten op, maar de bevlogenheid van de thuisploeg nam met de minuut toe. Nicky Eekhuis had meteen moeten scoren en in de 50ste minuut was de redding van keeper Siemen Reusken op een schot van Tim Evers weergaloos. Loenermark werd alleen gevaarlijk wanneer de thuisploeg slordig uitverdedigde. De verdediging waar Edward Achtereekte weer heel knap speelde was eigenlijk de gehele tweede helft superieur. Een prachtige vrije trap van Max Smaal op Nicky Eekhuis had een beter lot verdiend. Met nog een kwartiertje te spelen mocht Delano Unaola na een blessure het weer proberen. Hij speelde mooi samen met Max Smaal en vanaf de 16 meterlijn was het raak 2-0 door een subliem schot van Max. Het lobje van Tim Evers over keeper Siemen Reusken was een hoogstandje. Jammer was het dat de bal precies voor het doel langs ging. De gehele 2de helft was zondermeer voor de thuisploeg. De score had zeker hoger uit kunnen/moeten vallen, maar dat moet de volgende keer dan maar. Tevredenheid alom.

Volgende week een inhaal weekend. Daar er voor s v Twello niets valt in te halen een vrije dag.

Op 19-11-2017 uit tegen Groen Wit uit Apeldoorn. Aanvang 14.30.uur!!!!!