Terwolde eerste kampioen Dorpentoernooi Jeu de Boules

TWELLO.- Het eerste Dorpentoernooi, op woensdag 25 september, georganiseerd door de Jeu de Boules club Twello, werd een groot succes. Henriette Braamkolk en Gerard Leenders maakten Terwolde Dorpskampioen. Het echtpaar Zuydervelt bezorgde Klarenbeek de tweede plaats.

De weersomstandigheden waren gunstig gezind. De partytenten hoefden niet gebruikt te worden om onder te schuilen. Maar zorgden voor een gezellige uitstraling, waaronder de catering die prima verzorgd werd door het actieve Twellose lid Sien van der Velden.

Na het welkomstwoord van voorzitter Henk van Heuvelen gooide wethouder Hans van der Sleen de speciaal voor dit toernooi goudgekleurde openingsboule. Dhr. van der Sleen roemde het initiatief van de Twellose club. Hun enthousiasme beïnvloedt de positieve groei van de Jeu de Boules sport in de gemeente. De vier banen lagen er de wedstrijddag nog mooier bij dan anders.

De Twellose baancommissie had de omliggende beplanting extra gesnoeid, elk onkruidje verwijderd en tip top geveegd.

De wedstrijden

De dorpen Wilp, Terwolde en Klarenbeek streden samen met de thuisclub om het Dorpskampioenschap van de gemeente. De wedstrijdduur was precies een half uur. Met het luiden van een koebel werden aanvang en afloop hiervan kenbaar gemaakt. Met veel plezier en enthousiasme werd er sportief om de punten gestreden.

Een enkele keer was er de vraag: “Welke boule ligt het dichtste bij de but ( het kleine balletje)?”

Wedstrijdscheidsrechter Jan Haarman werd er dan bijgeroepen. Met een rolmaat en onder toeziend oog van de spelers bepaalde hij tot op de centimeter nauwkeurig welke boule de winnende boule was.

Winnaars

Ondanks dat Henriette Braamkolk en Gerard Leenders nog nooit als koppel gespeeld hadden bezorgden zij Terwolde de eerste titel “Dorpskampioen Jeu de Boules van de gemeente Voorst”.

Het echtpaar Zuydervelt vertegenwoordigde tot hun spijt als enigen het dorp Klarenbeek. Zij gingen er met de tweede prijs vandoor. En hopen dat hiermee de belangstelling voor deze mooie sport in hun dorp zal groeien.

Wedstrijdvoorzitter Jan Haarman reikte de Jeu de Boules beeldjes aan de winnaars uit.

Terugblik

De Twellose Jeu de Boules club zorgde voor sportieve saamhorigheid tussen de dorpen. De gemeente, organisatie en de deelnemers kijken terug op een geslaagd nieuw sportevenement. Een evenement dat volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is. Mogelijk wordt er dan een wisselbeker uitgereikt om dit sportgebeuren voor de toekomst tussen de dorpen te garanderen.

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht