Terwolde JO 15-2 Najaarskampioen 2018

Terwolde- Na de zomerstop waren er bij velen twijfels. Het team, met fanatieke, enthousiaste voetballers tussen de 12 en 14 jaar, werd een klasse hoger ingedeeld bij de JO 15. Het resultaat: ongeslagen najaarskampioen 2018 met 30 punten uit 10 gespeelde wedstrijden, 64 doelpunten gescoord en er maar 9 doorgelaten! Een topprestatie wat een ere ronde verdiende door Terwolde.

De tegenstanders waren soms wel drie koppen groter en twee keer zo gespierd dan sommigen van hun team… Dat is best spannend, maar het proberen waard! Samen met de geweldige trainers Joop Siersma en Mark Renssen, en leider Eddy Hiddink zette iedereen zijn schouders eronder.

Wat een doorzettingsvermogen van de jongens, iedere wedstrijd weer. En wat bleek: het werkte écht! Na enkele wedstrijden te hebben gewonnen, begon de motor van het inmiddels hechtere team te gaan werken. En de motor bleef doorgaan!

Zaterdag 1 december moest het team uit tegen Teuge JO15-4G. Ze wonnen! De nummer twee Oeken/Brummen speelde een halfuur later tegen Activia JO15-2G. Tijdens de terugweg naar Terwolde City werd er druk gebeld over de uitslag van die wedstrijd. Terwolde JO 15-2 stond toen 4 punten voor en de laatste wedstrijd moesten ze tegen Oeken/Brummen spelen. Ze hoorden dat ze gelijk hadden gespeeld! De jongens waren hierdoor al kampioen en dat was een super gevoel. Een heerlijke elftalhap aangeboden door ouders en leiders werd geserveerd aan de stamtafel als pre-party op zaterdag 8 december!

8 december: Het had ‘s nachts flink geregend, zou de kampioenswedstrijd doorgaan… Maar de velden in Terwolde-City liggen er natuurlijk perfect bij en ze wonnen van Oeken/Brummen met 3-1!

Het team kreeg dé kampioensschaal en allemaal een bloemetje uit handen van voorzitter Joost Boons en JPC lid Linda Terwel.

Natuurlijk is er een fotoshoot gedaan op de wagen en stilstaand is het team uit hun dak gegaan op de muziek die flink uit de geluidsboxen knalde. Bij terugkomst stond dit al klaar met heerlijke patat, aangeboden door de vereniging.

Het team kijkt terug op een mooie eerste seizoenshelft. Nu gaan ze de uitdaging aan in nóg een klasse hoger, maar daar zullen ze ook de schouders onder zetten!

woensdag 12 december

Deel dit bericht