Terwolde maatje te klein voor Broekland

Terwolde- Op een zonovergoten sportpark in Broekland start Terwolde met een gewijzigde opstelling. Vanwege de blessures van Jelmer Bellert, Niels Bredenoort, Robert Bruins, Peter Roeterd en Tjardo Meulenbroek heeft de trainer er voor gekozen om Daan Weijenberg als laatste man te posteren en Thomas Leurink naar de nummer 10 positie door te schuiven. Bas Beugels is weer rechtsback en Max staat linksbuiten.

In het eerste kwartier komt Terwolde een paar keer op snelheid door via de flanken, echter is de laatste pass iedere keer ondermaats waardoor het niet echt gevaarlijk wordt.

Broekland beschikt over gevaarlijke buitenspelers, waar de backs Bas en Floris Klunder hun handen vol aan hebben. Zij komen tot goede individuele acties en een keer wordt de lat geraakt en komt Terwolde goed weg. Ook mede door goed ingrijpen van Daan die goed rugdekking geeft.

Na een half uur kan Thomas van zijn snelheid gebruik maken en sprint op de goal af, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper, maar Terwolde dringt wat aan. In de 35e minuut geeft Floris een subtiele voorzet vanaf de linkerkant op Thomas die vervolgens de bal in de loop op de hand van een speler van Broekland laat komen. Penalty oordeelt de scheidsrechter. Jurrien neemt weer plaats achter de bal. Zou hij deze penalty ook weer feilloos inschieten, zoals normaal? Helaas de keeper stopt de te zwak ingeschoten penalty.

Een minuut later krijgt Floris de bal op de hand in zijn eigen 16 en wederom geeft de uitstekend fluitende scheidsrechter een penal.

Dik Nieuwenhuis heeft een status als penaltykiller. Kan hij dat deze keer ook waarmaken? Ja! Hij stopt de penalty en het is dus nog steeds 0-0.

Broekland blijft aanzetten en wederom moet Dik handelend optreden in een 1 op 1 situatie.

1 minuut voor rust is het dan toch raak voor Broekland. Een afgeslagen corner wordt ingekopt door de nr 10.

Na de thee zijn de mannen van Terwolde niet scherp en zoals vaker dit seizoen leidt dit direct na rust tot een tegentreffer door de nr 11. 2-0 voor Broekland.

De verdediging van Terwolde gaat hier niet vrijuit. De focus op deze momenten moet echt beter met het oog op de nacompetitie.

In de 71e minuut gaat Thomas alleen op de keeper af en maakt goed gebruik van zijn snelheid en rondt vervolgens prima af. 2-1.

Daarna is het nogmaals Thomas die op snelheid er door is, maar neergehaald wordt. Edwin neemt plaats achter de bal, maar waar zijn befaamde trap voor de verre vrije trappen wel goed uit de verf komt, dient er nog wat meer getraind te worden op deze balletjes op randje 16. Met zijn trap valt hier absoluut meer uit te halen.

Een kwartier voor tijd komen Ad Aarnink JR (terug van weggeweest) en Pelle Kools nog binnen de lijnen voor Floris en Sem, echter konden ook zij het tij niet keren. Eindstand 2-1 voor Broekland.

Terwolde kan zich klaarmaken voor de nacompetitie wedstrijden van 10 en hopelijk 17 juni. Maar 27 mei eerst nog de laatste thuiswedstrijd, met daarbij het afscheid van een paar spelers die lager gaan voetballen en verzorger Frans Mintjes ,die het na 26 jaar voor gezien houdt. Na de wedstrijd staat er weer een groot feest gepland, zoals ieder jaar, met DJ Carina en vele andere lokale artiesten.