Terwolde na rust op stoom

Terwolde- Als ik ergens een hekel aan begin te krijgen is het wel het spelen van wedstrijden zonder publiek wat onlangs naar aanleiding van het verrekte Coronavirus door onze geweldige demissionaire regering is besloten en wat ons al langere tijd in de greep houdt en waarbij alle logica in mijn ogen volledig ontbreekt. Feitelijk ben ik er helemaal klaar mee en heb sterk de behoefte om de spreekwoordelijke kont in de krib te gooien. (dit eerste deel is trouwens geheel voor eigen rekening).

Zondag stond onze uitgestelde wedstrijd tegen Wesepe 1 op de rol. Traditioneel heeft Terwolde altijd wel wat moeite met de ploeg uit Wesepe. Zo ook vandaag.

In de 10e minuut van de 1e helft diende zich dan toch de eerste kans voor SV Terwolde aan en schoot Sem Gerritsen vanaf de linkerzijde net naast de rechterpaal.

In de 19e minuut werd nog een aanval van Terwolde voor onterecht buitenspel afgevlagd en 9 minuten later werd een afstandsschot van Sem Gerritsen in de rechter onderhoek via een zeer knappe redding van de keeper van Wesepe gepareerd. Direct daarna in de 29e minuut kwam Milan Koers 1 op 1 voor de keeper maar verzuimde om te scoren. Ruststand 0-0.

Direct na de rust kreeg Wesepe in de 47e minuut een grote kans door onoplettendheid van de achterhoede van Terwolde. Gelukkig had dit geen verdere consequenties. 7 minuten later in de 54e minuut was het Jelmer Bellert die alleen op de keeper afging maar helaas werd zijn inzet door de keeper van Wesepe knap uit de korte hoek gehaald. In de 63e minuut werd er een overtreding begaan op Jelmer Bellert. Resultaat een vrije trap op rechts, een klein stukje buiten de zestien, die door een geweldig mooie boogbal genomen door Chris Steinvoort precies op het knikkende hoofd van Jurriën Kamphuis terecht kwam en die hem in de verste hoek kopte, resultaat 1-0. Na wederom een paar kansen van de zijde van Terwolde was het in de 81e minuut Jelmer Bellert die de bal via de rechterflank terug legde op de zestien en welke door Sem Gerritsen netjes in de verste hoek werd geschoten, stand 2-0. In de 89e minuut kreeg Sem Gerritsen de bal ingespeeld en bedacht zich niks en haalde flink uit. Via een eigen speler van Wesepe werd deze strak ingeschoten bal nog iets van richting veranderd en verdween d.m.v. een prachtige lob in het doel van Wesepe 3-0 en toen was het wel klaar. Kortom een faire wedstrijd met een uiteindelijke terechte winnaar. Volgende week op 21 november uit tegen Sallandia 1.