TIEN-OVER-ROOD-TOERNOOI Afdeling Biljart SC KLARENBEEK

Klarenbeek- In zijn openingswoord op maandag 2 januari ’23 zei voorzitter Tonnie Brugman dat hij blij was dat na twee coronajaren het toernooi weer doorgang kon vinden. Over het aantal deelnemers (187) was de organisatie niet ontevreden. Inschrijven kon dit jaar via Jos Havekes. Hij hield de aantallen per avond en middag precies bij. Geweldig!

Vanaf maandag 2 t/m vrijdag 6 januari waren de voorrondes. Woensdag- en vrijdagmiddag was speciaal bestemd voor 65-plussers, waarbij ook de eerste van de verliezersrondes in de prijzen viel! Op woensdagmiddag was dat Ap Mulder en op vrijdagmiddag Joop Hendriksen; zij ontvingen een cadeaubon.

Donderdagavond was TOP voor wat inschrijvingen betreft; zelfs zo dat enkelen helaas niet meer mee konden doen.

In de finale rondes op zaterdagmiddag om 15.00 uur namen 50 biljarters het tegen elkaar op. De groep bestond uit wat betere, maar er waren zeker ook wat mindere biljarters van wie je niet zou verwachten dat ze zover waren gekomen.

Zo rond 21.30 uur vond de uiteindelijke finale plaats en die ging tussen de beste 10 overgebleven spelers. Bij de finale stond Frans Berenschot aan het bord en Gerard Klein Kalvenhaar als teller bij de tafel.

Bij de eerste ronde maakte Frans de Valk meteen al 8 caramboles en in de derde ronde nog eens 2. Hij eindigde dus als eerste!

De totale uitslag was: 1. Frans de Valk. 2. Laus Veldman. 3. Ronald Winterman. 4. Jan Teunissen. 5, Andreas de Haan. 6. Anton Boks. 7. Bert Ronk. 8. Edwin Hutten. 9. Tonnie Veldhuis. 10. Jan Jurriens.

Allen ontvingen een envelop met inhoud van de voorzitter.

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi!

De 10 finalisten:

Zittend van links naar rechts:

Tonnie Veldhuis, Laus Veldman, winnaar Frans de Valk, Ronald Winterman en Anton Boks

Staand van links naar rechts:

Jan Jurriens, Bert Ronk, Jan Teunissen, Edwin Hutten en Andreas de Haan.

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht