TRIAS JEUGD PIEKT IN TILBURG

Twello- Afgelopen weekend werd er volop getafeltennist in sporthal T-kwadraat in Tilburg. Op zaterdag vond het starterstoernooi en het C-ranglijsttoernooi plaats en op zondag het A- en B-ranglijsttoernooi. Op zaterdag kwamen Lonneke van Heusden, Kjell Jansen, Sill Koers, Sven Griep, Jesper Veenendaal en Ingmar Everhardus in actie. Maar liefst 4 bekers werden mee naar Twello gehaald! Kjell werd 1e in de 3e klasse (t/m 11), Sill bleef ongeslagen in de 1e klasse (t/m 11), Sven werd eerste in de 3e klasse (12+) en Jesper won het C-ranglijsttoernooi O13. Jesper won daarmee ook een ticket voor het B-toernooi op zondag. Lonneke en Ingmar behaalden net niet een podiumplaats.

Op zondag was het de beurt aan Merijn van Werkhoven, Thijs Timmermans, Wes Zweers, de kersverse winnaar van het C-toernooi Jesper Veenendaal, Roos Gerritsen, Tess Groothedde en Floortje Gerritsen. Jesper en Tess hadden het zwaar als debutanten op het hogere niveau, maar lieten goed spel zien en wisten een aantal tegenstanders te verrassen. Thijs kwam in zijn wedstrijden, ondanks zijn sterke service en creatieve spinballen, net te kort voor winst. Merijn, Wes en Roos zaten beter in de flow en veroverden alle drie een derde plaats in hun klasse. Super knap. Maar de meest verrassende prestatie was van Floortje. Zij beklom aan het einde van het toernooi zelfs twee keer het podium. In een zinderende finale tegen de sterke en muurvaste Marlieke de Gier uit Soest won zij onder gejuich van haar clubgenoten het goud in haar eigen leeftijdsklasse (O15). Daarnaast stuntte zij in de O17 klasse door zilver te winnen.

Links Floortje Gerritsen, midden-boven Jesper Veenendaal, midden-onder Kjell Jansen, rechts-boven Sill Koers en rechts-onder Sven Griep