Tubantia – Voorwaarts

Twello-

Chiel Grieving speelde al eerder in de eerste klasse, namelijk in het seizoen 2010-2011. Tot het seizoen 2012-2013 speelde de 27-jarige centrale verdediger in het eerste elftal. Daarna was hij jaren een dragende speler van het tweede elftal. Dit seizoen, met Voorwaarts opnieuw in de eerste klasse, heeft hij evenals destijds een centrale positie in de verdediging van het eerste elftal. Het verschil met toen? Hij speelt nu met zijn neef Luuk, en dat maakt zoals hij het zelf zegt het voetballen “extra leuk”. Om het echt gezellig te hebben ontbrak het de afgelopen maanden nog aan een klein minuscuul detail. Er was nog niet door de neven een competitiewedstrijd gewonnen. Vandaag was het echter zover. Voorwaarts won een cruciaal duel in Hengelo van Tubantia met 2-3. Een hard bevochten zege en daarmee werd de ban gebroken. Voorwaarts kende een uitstekend eerste kwartier, want na 16 minuten stond het 0-3.

Chiel: We begonnen voortvarend, een actie via de linkerkant werd door een Tubantiaan geblokt en kwam uiteindelijk net buiten de 16-meter bij Nino Wattimena. Een fantastisch afstandsschot en doelpunt was het vervolg, 0-1. De tweede goal was een voorzet vanaf de rechterkant van Nando Manuputty, doorgekopt door Bruce Schotman en bij de tweede paal binnen getikt door Luuk, 0-2. Het derde doelpunt na een kwartier was een prachtige (team)goal die van achteruit begon bij keeper Yoel Finke. Ismar scoorde uiteindelijk op een voorzet van Luuk, 0-3. Daarna kreeg Voorwaarts in het volgende kwartier een lesje eerste klasse voetbal. Vanaf de aftrap scoorde Tubantia door slecht verdedigen, 1-3. En tot overmaat van ramp in de dertigste minuut, zoals Chiel het noemt ‘geslacht in de omschakeling’ na een aanvallende corner. Kortom, na een half uur stond het 2-3. Chiel kreeg kort na de 2-3 een hele grote kans op de 2-4. Luuk kopte vanuit de corner terug in de doelmond en de centrale verdediger knikte de bal net over. Tot aan de rust bleef het een open duel, maar werd er niet meer gescoord. Ruststand 2-3. Na rust werd Voorwaarts volledig teruggedrongen. Begin tweede helft kreeg Bruce Schotman nog een kans om te scoren maar schoot hij schoot met links net naast. Dat was aanvallend het belangrijkste wapenfeit. Het was daarna vrouw en kinderen eerst. De opzet slaagde. Tubantia speelde opportunistisch en zette druk waardoor de mannen uit Twello niet meer aan het voetballen toekwamen. De trainer Jochem de Weerdt bracht verdedigende wissels in. Een aantal spannende momenten voor de goal, maar de ruststand werd over de eindstreep getrokken. Alle mannen vierden vol overgave de eerste overwinning in de eerste klasse. Het slotakkoord is voor Chiel met zijn bespiegeling: we hebben een talentvol team, dat met hard werken degradatie kan voorkomen.