Twellose Schaakclub pakt punt in lastig Rhenen

TWELLO- De Twellose Schaakclub heeft een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen de Rhenense SC. Drie keer winst, twee remises en drie verliespartijen zetten maandagavond tegen middernacht een 4-4 eindstand op het scorebord. Dat er over en weer een cadeautje tussen zat doet geen afbreuk aan het gelijke spel.

Cadeautjes

Na een Scandinavische opening kreeg Jos Barendregt met wit een veelbelovende stelling. Maar Barendregt beleeft een wat minder seizoen en deed vroeg op de avond zomaar een stuk cadeau. Het tweede cadeautje was een partij die nooit gespeeld werd. De tegenstander van Frits Wilbrink zou later komen, maar kwam nooit opdagen. (1-1)

Loopgraven

Remco Pihlajamaa kon zijn partij niet in winst omzetten en strandde op herhaling van zetten, terwijl Wobbe de Vries na wederzijdse onnauwkeurigheden wel aan het langste eind trok. Na een slappe Caro Kann waarin al op zet 8 de dames werden geruild ontwikkelde de partij van Carlo Buijvoets zich tot een loopgravenoorlog waarin zowel wit als zwart alle trucjes van de ander doorgrondde tot er tenslotte een logische remise overeengekomen werd. Twello behield daarmee zijn net verkregen voorsprong. (2-3)

Verwoestend

Het werd weer gelijk toen aan bord 6 Gerald Visch geen vuist kon maken. Ondanks hevig tegenspel moest hij uiteindelijk de koning omleggen. Berry Hoogstraten speelde met zwart een zware gambiet partij, maar wist zich te ontworstelen. Toen een verwoestende koningsaanval dreigde gaf zijn tegenstander op. Hans Hertgers kwam op winst te staan, maar verloor het overzicht en moest de eer aan de tegenstander laten waarmee de uitslag 4-4 in de annalen werd opgenomen.

woensdag 20 november

Deel dit bericht