Uittenue Go Ahead Eagles 2021/2022: Moderne twist of jaren ’70 trouw?

Deventer- Op 1 juli 2021 - aan de vooravond van het seizoen 2021/2022 - is het exact vijftig jaar geleden dat de clubgeschiedenis van Go Ahead Eagles een belangrijke wending nam. Proftak en amateurtak gingen onafhankelijk van elkaar verder. Go Ahead Eagles staat hier op een speciale manier bij stil door de supporters te laten bepalen in welk uittenue er aankomend seizoen wordt gespeeld.

Om de verse scheiding met de amateurtak luister bij te zetten, werd in 1971 op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Barry Hughes ‘Eagles’ toegevoegd aan de clubnaam van de profs. En zijn fascinatie voor het paarse tenue van Anderlecht leidde tot een ingrijpende clubkleurwijziging: van rood-geel naar paars.

De toevoeging Eagles bleek een blijvertje. Nog steeds schalt het ‘We Are Eagles’ vol trots door De Adelaarshorst, de stadionnaam die eveneens begin jaren ‘70 gestalte kreeg. Ook het paars blijft tot op de dag van vandaag ingebed in de clubcultuur, ook al werd de clubkleurwissel eind jaren ‘70 ongedaan gemaakt. Paars bleef altijd clubkleur nummer drie.

Het 50-jarig ‘jubileum’ van deze ingrijpende gebeurtenis is er niet één om groots te vieren. De abrupte scheiding van de amateurtak zorgde voor een gevoel van teleurstelling en onbegrip. Een gevoel dat bij sommigen nog decennia aanwezig bleef.

Gelukkig hebben DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles de afgelopen jaren weer volop toenadering tot elkaar gezocht én gevonden. Zo worden jubilea samen gevierd en is De Rielerenk de thuisbasis van de OldStars en het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles. En in zowel het grote Clubboek als het Voetbalplaatjesalbum van Go Ahead Eagles komt DVV Go-Ahead ruimschoots aan bod.

Echt gevierd wordt het ‘jubileum’ dus niet, maar Go Ahead Eagles staat er wel graag bij stil. Samen met de supporters, die immers vorm hebben gegeven aan de clubgeschiedenis, waar 1 juli 1971 een heel belangrijk moment in was. In samenwerking met Stanno heeft Go Ahead Eagles daarom drie schitterende shirts ontworpen, vanuit het thema: 50 jaar, clubkleur drie.

Valt de keuze op de moderne twist of op het ontwerp uit de jaren ‘70? Die keuze is aan de supporters van Go Ahead Eagles, die online kunnen stemmen op hun favoriete tenue via ga-eagles.nl/vote!

woensdag 24 februari 2021

Deel dit bericht