V en L Dames 1 neemt de drie punten mee naar de Vecht

De Vecht- De winterstop is weer ten einde maar dat betekent niet dat de winter verdwenen is. V en L Dames 1 ging op bezoek bij Basteom waar de velden nog licht bevroren waren, maar onder het genot van de zon er toch gevoetbald kon worden. V en L begon slap aan de wedstrijd. Achterin werd een bal slecht verwerkt en van afstand schoot Basteom de 1-0 al na 3 minuten binnen.

Wellicht dat V en L nog een beetje aangedaan was door de frituurlucht die de velden in Steenderen teisterden. Na de 1-0 kreeg Basteom nog twee grote kansen, alleen belandden beide tegen de paal. Gelukkig wist V en L zich te herpakken. In de 14e minuut werd een corner keurig op maat afgeleverd door Femke Koldenhof op het hoofd van Nadieh Heijmeriks. Zij kopte de bal strak in de hoek, 1-1. Naarmate de eerste helft vorderde werd V en L de bovenliggende partij. Er kwam meer voorwaartse dreiging, al werden helaas niet alle kansen benut. In de 36e minuut pakte V en L tóch de voorsprong op Basteom. Esmay Schimmel kopte een bal vanuit de spits uitstekend door en lanceerde zo Femke naar de zestien van de tegenstander. Koelbloedig schoot ze de bal achter de keepster, 1-2. Vlak voor rust vergat Femke zichzelf te belonen voor een uitstekende passeeractie op de keepster. Het doelpunt bleef uit en dus was de ruststand 1-2. In de tweede helft verliep het veldspel van V en L stroef. Er werd veel de lange bal gehanteerd en het spel oogde chaotisch, volgens trainer Dennis Nijzing een mooi verbeterpunt voor volgende week. De verdediging van V en L kreeg het lastig, maar gelukkig speelde rechtsback Carma Bouwmeester uitstekend en haalde zij vaak de angel uit de aanval van de tegenstander. In de 69e minuut kwam de verlossende 3-1 voorsprong. De verdediging van V en L wist Femke in één keer te bereiken en met een steekpass zette zij Esmay 1-op-1 met de keeper, 1-3. Ook maakte Myrna Schimmel na twee jaar weer haar rentree, een mooie afsluiter van deze overwinning.