Van teamsport naar teamwork bij voormalig Cupa complex

BUSSLOO- Nadat S.V. Cupa in 2016 fuseerde met S.V. Wilp, kwam het sportcomplex in Bussloo leeg te staan. De Klarenbeekse ondernemer Dave Schiphorst liet in 2018 zijn oog vallen op het voormalige Cupa complex en ging in gesprek met de gemeente Voorst over de mogelijkheid om het aan te kopen. Begin december tekende Schiphorst de koopovereenkomst, waarmee de voetbalclub nog voor 2020 op zijn naam kwam te staan. Schiphorst heeft een evenementenorganisatie en een vergaderlocatie in Klarenbeek die hij in korte tijd samen met zijn team succesvol wist te maken. De deuren van deze vergaderlocatie zijn inmiddels gesloten om een nieuwe vergaderlocatie te openen in het voormalige Cupa complex.

Inspirerende vergaderlocatie

Op dit moment wordt het complex verbouwd tot een inspirerende vergaderlocatie. “In vergelijking met de huidige vergaderlocatie kunnen onze gasten vanaf het nieuwe jaar rekenen op meer ruimte, meer groen en meer mogelijkheden. Daarvoor hoeven zij geen sport- of voetbalfanaten te zijn. Het was een sportkantine, maar daar zie je straks nauwelijks iets van terug. Wel is voetbal een prachtige metafoor voor hoe het er in het bedrijfsleven en binnen teams aan toe gaat, met een knipoog komt het dus zeker terug in onze dienstverlening”, aldus Schiphorst. Van teamsport naar teamwork dus bij het voormalige Cupa complex. De afgelopen drie jaar huurde Schiphorst een vergaderruimte in Klarenbeek: “Op een prachtige plek, maar met bijvoorbeeld beperkte buitenmogelijkheden en parkeergelegenheid. We kunnen onze gasten vanaf januari veel meer mogelijkheden bieden. Het wordt een plek waar je graag wilt zijn en waar teamwork centraal staat.”

Lang traject

In 2018 werd vrij snel duidelijk dat de gemeente Voorst (voormalig eigenaar van het Cupa complex) over wilde gaan tot verkoop. Schiphorst: “Er volgden diverse gesprekken om de mogelijkheden af te tasten en om te bepalen of onze bedrijfsactiviteiten geschikt zijn voor deze plek, daarbij vonden we het ook belangrijk goed contact te houden met de gemeenschap Bussloo. Al met al was het een lang traject, wat nodig was om alle details voor iedereen helder te krijgen en om alle punten op de i te zetten. We lopen goed op schema met de verbouwing en we verwelkomen deze maand de eerste gasten voor een inspirerende meeting.”

FOTO: Dave Schiphorst kocht het voormalig Cupa complex en is met zijn team druk aan het verbouwen ervan.

woensdag 8 januari

Deel dit bericht