Veelbelovende start wedstrijdseizoen SV Twello Dans

Twello- Ieder jaar doen de selectiegroepen van SV Twello Dans mee aan meerdere oefenwedstrijden ter voorbereiding op de voorronde van het NK Jazzdans. De behaalde resultaten doen hopen op een mooi wedstrijdseizoen.

Dance Revolution Harderwijk
Traditiegetrouw wordt begin februari Dance Revolution georganiseerd in Harderwijk. Met een steeds grote wordende sliert aan auto’s vertrokken de groepen op 3 februari richting sporthal de Sypel. De D-selectie t/m 9 jaar mocht hier het programma aftrappen. Hoewel dit voor veel dansers uit deze groep hun eerste wedstrijd ooit was, mochten zij een 3e prijs in ontvangst nemen. Een 3e prijs was er ook voor de C-selectie t/m 13 jaar, B-selectie t/m 13 jaar en B-selectie t/m 16 jaar. De C-selectie t/m 19 jaar en B-selectie t/m 19 jaar mochten beiden de hoogste trede van het podium betreden.

Oost-Nederlands Kampioenschap
Een week later, op 10 februari, reisde de colonne richting Almelo voor het Oost-Nederlands Kampioenschap. De D-selectie t/m 9 jaar verbeterde zichzelf ten opzichte van de week ervoor en mocht nu de 2e prijs ophalen. Het deelnemersveld in de C-categorie t/m 13 jaar was dit keer erg groot en de groep van SV Twello was veruit de jongste groep in deze categorie. Helaas vielen zij net buiten het podium en eindigden zij op een 4e plek. Ook de B-selectie t/m 16 jaar verbeterde zich en mocht een 2e prijs in ontvangst nemen. Eerste prijzen en dus de Oost-Nederlandse titel waren voor de C-selectie t/m 19 jaar, B-selectie t/m 13 jaar en B-selectie t/m 19 jaar. Deze laatste groep kwam dit keer in de categorie 20 jaar en ouder uit wegens een afwijkend reglement.

Dutch Central Dance Competition
Heel erg vroeg op zondagochtend 10 maart, reed de stoet ditmaal naar Nieuwegein. In de eerste wedstrijd mochten de D-selectie t/m 9 jaar en de B-selectie t/m 13 jaar de wedstrijdvloer betreden. Het deelnemersveld in de D-categorie was ook dit keer weer groot en sterk. Desondanks mocht de jongste selectie van SV Twello weer het podium betreden, dit keer voor een 3e prijs. Het verschil met de groep op de 2e plaats was verwaarloosbaar: slechts 0.03 punt. De dans van de B-selectie t/m 13 jaar was in de weken voorafgaand aan deze wedstrijd behoorlijk aangepast. En dat heeft gebaat, want deze groep mocht op de bank plaatsnemen en de 1e prijs in ontvangst nemen. In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de C-selectie t/m 13 jaar, C-selectie t/m 19 jaar en B-selectie t/m 16 jaar. De C-selectie t/m 13 jaar viel ook nu helaas buiten de prijzen, maar het podium was met 0.1 punt verschil met de nummer 3 erg dichtbij. De C-selectie t/m 19 jaar mocht wederom een 1e prijs in ontvangst nemen en een 1e prijs was er dit keer ook voor de B-selectie t/m 16 jaar. Zij scoorden op het onderdeel zelfs het hoogste van de gehele wedstrijddag! In de derde en laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de B-selectie t/m 19 jaar. Met een enorm verschil van maar liefst 4 punten op de nummer 2, staken zij er met kop en schouders bovenuit en mochten zij voor de derde keer op rij de 1e prijs in ontvangst nemen.

Aankomend weekend staat er in eigen huis voor alle wedstrijdgroepen nog een laatste oefenmoment op de planning, namelijk tijdens de Dance2’s die georganiseerd worden i.s.m. de KNGU. Daarna gaan de groepen zich opmaken voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen: de voorronde van het NK Jazzdans op 14 april in Zwolle. Hier worden de tickets voor het NK in Ahoy Rotterdam verdeeld. Maar aan de voorbereiding heeft dus zeker niet gelegen.

woensdag 20 maart 2024

Deel dit bericht