Veilig zwemmen bij Zwembad de Schaeck

Leren zwemmen is niet alleen leuk, het is in een land met veel water ook belangrijk. Omdat echt goed leren zwemmen heel veel tijd en oefening kost, is er het Zwem-ABC: ieder zwemdiploma brengt je iets dichter bij goed zwemmen.

Bij de keuze van een zwemschool/zwembad spelen veel factoren een rol. De afstand naar het zwembad, de lestijden, wachtlijsten, groepsgrootte, allemaal elementen die van belang zijn bij de uiteindelijke keuze. Sinds enige tijd komt daar een belangrijke keuze bij: welke lesmethode hanteert het zwembad? Haalde je vroeger allemaal hetzelfde diploma bij het afzwemmen, tegenwoordig is er keuze uit lesmethode en bijbehorend diploma.

Waarom zwemlessen volgen bij een zwembad met het Zwem-ABC

Ruim 96% van alle zwembaden in Nederland gebruikt deze diplomering. Met dit diploma bent u ervan verzekerd dat uw kind veilig leert zwemmen. Zwembaden met de Zwem-ABC diplomering worden op een onafhankelijke manier getoetst op kwaliteit.

Zwembad De Schaeck is als een van de eerste zwembaden officieel in het bezit van een licentie Zwem-ABC. Dat betekent dat onze instructeurs regelmatig worden gecontroleerd. Met deze licentie wordt er voldaan aan wet- en regelgeving, zijn de zweminstructeurs gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), wordt er gewerkt volgens de Gedragscode Zwembranche, zijn de instructeurs voldoende opgeleid, werken we volgens een lesplan, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles en is er een ongevallenregistratie en klachtenprocedure.

Waarom zwemlessen volgen bij de Schaeck

Bij zwembad de Schaeck is er een vrije keuze uit het volgen van het aantal zwemlessen per week. Belangrijk bij de zwemlessen is het zwemmen in groepsverband, maar met als uitgangspunt het individu! Met het lessysteem wordt iedere leerling individueel beoordeeld en worden de vorderingen bijgehouden in het individueel lessysteem. Zo leert iemand zwemmen op zijn/haar eigen snelheid en niveau. De veiligheid van de leerling staat hierbij altijd voorop! Daarnaast kunnen kinderen gratis vrij zwemmen en de vaardigheden die zij nog niet goed onder de knie hebben oefenen met hun ouders tijdens recreatief zwemmen.

Voor ouders van jonge kinderen is het kiezen van een zwembad vaak een logistieke keuze en wordt er meestal niet gekeken naar de lesmethode en de diplomalijn die gehanteerd wordt. Door te kiezen voor het Nationale Zwem-ABC kies je heel bewust voor kwaliteit en ervaring.

Zwem veilig met het Zwem-ABC bij de Schaeck

Voor meer informatie of om uw kind aan te melden bij de Schaeck kunt u terecht op de website (www.deschaeck.nl/zwemlessen), maar natuurlijk is persoonlijk contact ook mogelijk: Gerdi Ensing is de teamleider zwemzaken van zwembad de Schaeck, te bereiken op 0571 276 263. Mailen kan ook: zwemlessen@deschaeck.nl

woensdag 17 augustus 2016

Deel dit bericht