Venlo - Fit & Fun Voorwaarts

TWELLO.- Na winst op DSVD vorige week reisden we deze zaterdag met de Happybus af naar het verre Venlo om daar tegen de nummer 3 van de competitie te spelen. Venlo speelt graag op snelheid, dit zou dan nog wel eens een snelle wedstrijd van heen en weer kunnen worden.

Na het fluitsignaal opende Venlo de score en kwamen binnen 4 minuten op een 4-0 voorsprong. Onze dekking stond niet scherp en in de aanval werden kansen gemist. Voor Fit & Fun Voorwaarts maakte Ellen via de snelle tegenaanval ons eerste doelpunt, waarna vervolgens onze doelpuntenproductie ook begon te lopen. Na de 4-1 wisten wij vanaf de opbouwposities via Lisa en Ellen de marge te verkleinen tot 6-4. Venlo miste in die fase een paar kansen en verspeelde ballen, maar na een time-out verdubbelden zij hun score naar 12-4. Kansen die wij misten en fouten die wij maakten, werden aan onze kant gestraft met een doelpunt, waarna er na 20 minuten spelen een verschil van 10 op het bord te zien was: 16-6. Door rust op te bouwen in de aanval, elkaar vrij te spelen en doordat de dekking wat georganiseerder stond, konden wij toch langzaam maar zeker dit verschil verkleinen. Op de cirkel kreeg Merlin ruimte of creëerde ze kansen voor de opbouwrij, zo ook de instartende hoeken. Vlak voor tijd zette Daimy een penalty om in een doelpunt en daarmee een ruststand van 22-16 op het bord.

Na de rust kwamen wij sterk uit de kleedkamer. Onze dekking werd omgezet en compacter verdedigd, met Suzanne erachter die een aantal mooie en belangrijke reddingen verrichtte en Venlo het lastiger kreeg. Sharin maakte een mooie lob vanuit de hoek, Daimy verzilverde nog een penalty en Merlin scoorde op de snelle tegenaanval. Het stond ineens 25-21, het was weer een wedstrijd. Na de penalty van Lisa die de 28-24 op haar naam zette, was bij ons echter het spel van het eerste kwartier ineens verdwenen. Wij scoorden niet meer en Venlo kon vol op de snelle tegenaanval en uitlopen. 10 minuten voor tijd stond het 34-24. Daimy maakte nog een mooi doelpunt in een vrij doel en Keyara vanuit de hoek. Hilke gooide er ook nog eentje strak in de kruising. Echter, Venlo kreeg veel ruimte en elke aanval die zij speelden werd praktisch omgezet in een doelpunt. Lisa sloot de wedstrijd af met een stand van 43-29.

Er is gevochten en geknokt waardoor we sterk zijn terug gekomen in de tweede helft, maar moesten helaas toch onze meerdere erkennen in een snel spelend Venlo. Aankomende zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Volendam, een tegenstander die wij vorig jaar in de Eerste Divisie ook zijn tegengekomen. Wij zijn erop gebrand om de twee punten in Twello te houden en hebben de steun nodig, dus kom ons allemaal aanmoedigen om 20:00 uur in de Jachtlust.