VHC Dames 1 promoveert na een top seizoen

Twello- VHC Dames 1 is kampioen 2023-2024 en promoveert hierdoor naar de 2e klasse reserve! Het team heeft een enorme groei doorgemaakt afgelopen seizoen onder wisselende omstandigheden.

Er waren weer wat nieuwe speelsters bijgekomen aan het begin van het seizoen en dat is altijd even wennen. Elke speelster brengt natuurlijk eigen ervaring met zich mee in manier van samenspel vanuit voorgaande teams en clubs. Waarbij in de eerste wedstrijden soms nog werd gezocht naar de juiste wijze van samenspel en scorend vermogen, ontwikkelde het team zich uiteindelijk naar een goed geoliede machine. Het is prachtig om te zien hoe speelsters van uiteenlopende leeftijden, met diverse achtergronden en capaciteiten zo complementair kunnen zijn aan elkaar.

Vertrouwen en saamhorigheid als basis voor succes
De doelstelling aan het begin van het seizoen was helder; “We gaan voor een kampioenschap, maar dit mag niet ten koste gaan van ons plezier onderling”. En dat is gelukt! Binnen de lijnen werd met plezier gehockeyd, daarbuiten werd dit voortgezet. De dames zochten elkaar regelmatig op voor een hapje en drankje om vervolgens vaak ook nog te dansen tot laat.

Dames 1 zoekt versterking
Gedurende het seizoen heeft het team te maken gekregen met uitval van speelsters door onder andere blessures en zwangerschappen. Dit is opgevangen door invallers te vragen uit andere dames teams en meiden onder 18.

Dames 1 maakt zich nu op voor het spel in een klasse hoger. Helaas moet het team een aantal speelsters missen door verhuizing, zwangerschappen en blessures. Vandaar dat de dames naarstig op zoek zijn naar nieuwe speelsters. Ben of ken jij een (oud) hockeyster die het leuk vindt om weer te gaan spelen? Neem voor meer informatie contact op via werving@vhctwello.nl. Train gerust een aantal keren vrijblijvend mee.

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht