Voetballertjes beleven dag vol voetbalvertier

Afgelopen donderdag vond de zesde editie van de ‘Zuid Voetbaldag’ plaats op de velden van SV CCW’16 in Wilp. De organisatie lag zoals elk jaar in handen van ‘Wilp Staat Op’ in samenwerking met Zportz. Er waren 80 kinderen, in de basisschoolleeftijd en afkomstig uit de hele gemeente Voorst. De dag werd afgesloten met een vragenvuur aan twee profvoetballers.

Penalty`s

Voetbal blijkt een prima middel om kinderen een hele dag in beweging te houden. Organisator Guus Kroes kijkt zeer tevreden rond, al zijn er iets minder kinderen dan vorig jaar. “Toen hadden we meer dan 90 kinderen, dat was een record. Maar 80 is ook meer dan genoeg” aldus een glimlachende Guus die vervolgens refereert aan het unieke ‘herfstweer’ en de diversiteit van deelnemers. “Dit eerste jaren hadden we louter kinderen van SV CCW’16 en nu komen ze vanuit Voorst tot aan De Vecht. Dat vind ik een hele mooie ontwikkeling.” Terwijl de kinderen genieten van een voedzame lunch, gesponsord door de plaatselijke bakker, maken twee jeugdkeepers van Go Ahead Eagles hun opwachting. Hun taak; zoveel mogelijk ballen tegenhouden tijdens de penaltybokaal en daarna zoveel mogelijk handtekeningen uitdelen op uiteenlopende plekken en kledingstukken. Beide taken voeren ze glansrijk en vol enthousiasme uit. Met de penalty’s van Sepp Wagenaar en Joost Hegeman hebben ze het meeste moeite. Zij winnen uiteindelijk de felbegeerde bokaal en gaan vol trots met een beker naar huis.

Geslaagde dag

Tot slot komen er nog twee selectiespelers van Go Ahead Eagles langs, te weten Jeroen Veldmate en Zakaria Eddahchouri. Hun middagtraining zit er net op en op hun weg naar huis stoppen ze even in Wilp om, zoals afgesproken, een persconferentie te geven. Dit blijkt een passende afsluiting te zijn. Zodra de profvoetballers zitten gaan 80 vingers de lucht in. Alle pupillen willen wel iets van hen weten. Het resulteert in een openhartige interactie. Zo weten we nu dat Zakaria – in tegenstelling tot Jeroen – Fortnite speelt en dat ze beiden het beste presteren wanneer ze pasta hebben gegeten. Dat beide spelers deze onorthodoxe persconferentie ook wel konden waarderen bleek toen Jeroen de vraag kreeg hoe sterk hij was. Prompt nodigde hij de vraagsteller uit voor potje ‘armpje drukken’. De aanvoerder van GA Eagles bleek dusdanig sterk dat hij won. Nadat iedereen weer voorzien was van een handtekening en een foto keerde de rust weer op het sportcomplex in Wilp. “Alle 80 kids bezig houden is gelukkig geen alledaagse kost maar wat was het weer een geslaagde dag. Al dat voetbalplezier bij elkaar, maakt het toch enorm leuk om te doen. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen bewerkstelligen” aldus Guus Kroes. Ook volgend jaar, in de herfstvakantie, is iedereen weer van harte welkom voor een dagje voetbalplezier.

woensdag 30 oktober 2019

Deel dit bericht