Voetbalteams Veluws College Twello behalen mooi resultaat tijdens de landelijke finale Olympic Moves

Twello- De dag waar de jongens uit klas 1 en klas 3 zo lang naar uit hadden gekeken was eindelijk daar. Vrijdag 7 juni, The School Final van de Olympic Moves, een groot landelijk sportevenement voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Dit keer was de inzet niet om je te plaatsen voor de landelijke finale, dit was namelijk de landelijke finale. Nu stond er een grotere titel op het spel, Nederlands Kampioen Schoolvoetbal.

De dag begon met een grote opening op Sportcentrum Papendal te Arnhem. Alle sporters van verschillende scholen die zich hadden geplaatst, verzamelden zich daar. Totaal waren er ongeveer 5000 sportende leerlingen aanwezig. Een grote happening met een mooie en gezellige opening, veel muziek, optredens en sporters. Na de openingsceremonie was het tijd om af te reizen naar de locatie waar de wedstrijden werden gespeeld, de velden van voetbalvereniging ESA in Arnhem.

Aangekomen bij ESA konden de spelers beginnen aan het toernooi. Er werd gespeeld tegen alle regiofinalisten, die allemaal voor de landelijke titel streden. Een lastige opgave dus. Dat bleek wel tijdens de eerste wedstrijd van beide teams. De spelers van klas 1 en van klas 3 maakten beide een valse start door te beginnen met een verliespartij. Klas 3 kon dat verlies helaas niet recht trekken; ook de tweede wedstrijd ging verloren en de derde wedstrijd werd gelijk gespeeld. Dit resulteerde in een derde plek in de poule, hetgeen betekende dat de jongens uit klas 3 uitgeschakeld waren.

De jongens uit klas 1 konden hun tweede en derde wedstrijd gelukkig wel omzetten in winst. Dit betekende dat ze tweede werden in hun poule en door gingen naar de kruisfinales. Ze behoorden tot de laatste acht teams van Nederland! Helaas werd de kwartfinale nipt verloren met 1-0 en ook dit team was daardoor uitgeschakeld voor het verdere toernooi.

Al met al was het een geslaagde en mooie dag. Hoewel ze gingen voor de winst, het hoogst haalbare, de landelijke titel, waren spelers en begeleiders toch tevreden over de geleverde prestaties. Zowel klas 1 als klas 3 wisten zich als regiofinalist te plaatsen. De eersteklassers schopten het tot een gedeelde 5e plek van alle teams uit geheel Nederland. Een fantastische prestatie en een groot compliment is op zijn plaats voor beide teams. Heel Twello – en zeker het Veluws College Twello - is trots op deze spelers.