Voetbalteams Veluws College Twello naar landelijke finale Olympic Moves

Twello- Donderdag 4 april hebben leerlingen van het Veluws College Twello zich geplaatst voor de landelijke finales voetbal. Eersteklassers en derdeklassers wisten deze moeilijke opgave te volbrengen. Slechts één school per categorie kon zich plaatsen. Een prachtige prestatie van beide teams.

De jongens uit de eerste klassen begonnen voortvarend aan de eerste wedstrijd. Met mooi positiespel, goede inzet en hard willen werken werd de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Dit bleek ook de juiste tactiek en aanpak voor de wedstrijden die zouden volgen. Na de overtuigende winst op het Christelijk Lyceum Apeldoorn werden het Gymnasium Apeldoorn, het Baudartius College Zutphen en het Stedelijk Zutphen aan de zegekar gebonden. Als poulewinnaar plaatsten de jongens zich voor de have finale waar het RSG Noord Oost Veluwe Epe de tegenstander was. Een spannende wedstrijd, winst betekende namelijk plaatsing voor de finale, verlies betekende uitschakeling in het toernooi. Dat laatste lieten de jongens niet gebeuren. De lijn uit de poulewedstrijden werd doorgetrokken en in een spannende wedstrijd werd er gewonnen met 2-1. Er volgde nog één wedstrijd, de belangrijkste van de dag: de finale. Dit werd een onderlinge strijd binnen het Veluws College. Tegenstander was namelijk het Veluws College Walterbosch uit Apeldoorn. De Twellose selectie bestond uit jongens die niet de grootsten waren; bij de tegenstander was een aantal jongens een kop groter. Maar ze lieten zich niet gek maken, geen onderschatting en ze waren niet bang. Na een paar mooie aanvallen en mooie doelpunten werd de eindstand 4-0 in voordeel van het team uit Twello. De eerste plaats was een feit met daarbij de plaatsing voor de landelijke finale!

Op hetzelfde moment dat de eersteklassers hun wedstrijden speelden waren de jongens uit de derde klassen ook in de strijd om zich te plaatsen voor de landelijke finale. Helaas begonnen zij niet zo voortvarend aan het toernooi. De eerste poulewedstrijd werd namelijk ongelukkig verloren met 1-0 van het Stedelijk Zutphen. Een stroef begin dus. Waar er na de eerste wedstrijd misschien nog een beetje sprake was van onderschatting, werd dit in de tweede wedstrijd rechtgezet met een 10-0 overwinning op het Gymnasium Apeldoorn. Deze lijn werd gelukkig doorgetrokken in de volgende poulewedstrijden die met grote cijfers werden gewonnen. KSG Apeldoorn en Baudartius College Zutphen kregen de nodige doelpunten om de oren. Door de grote uitslagen werd er een uitstekend doelsaldo behaald, wat betekende dat ze zich als ‘beste nummer 2’ alsnog plaatsten voor de halve finales. Van onderschatting was geen sprake meer, er werd met overtuiging gevoetbald. De jongens waren erop gebrand de finale te halen. In de halve finale werd het Almere College al snel op 2-0 achterstand gezet en het verschil was gemaakt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinnen; de finale was gehaald. In de finale was het Stedelijk Zutphen de tegenstander. Dezelfde tegenstander waarvan de eerste poulewedstrijd met 1-0 nog werd verloren. De Twellonezen hadden dus nog een appeltje met deze tegenstander te schillen. En dat gebeurde. Het Stedelijk Zutphen had geen schijn van kans en werd met 5-1 van de mat gespeeld. Daarmee was ook voor de derdeklassers plaatsing voor de landelijke finale een feit!

Naast de voetbalteam namen meisjes uit de eerste, tweede en derde klassen in gecombineerde team deel aan handbaltoernooien. Zij speelden deze dag ook hun wedstrijden, maar wisten zich helaas niet te plaatsen voor de landelijke finale. Wel wisten de veel strijd te leveren en het Veluws College Twello goed te vertegenwoordigen.

Het Veluws College Twello reist op vrijdag 7 juni met twee voetbalteams naar Sportcentrum Papendal te Arnhem voor de landelijke finales van de Olympic Moves! Op weg naar meer succes of eeuwige roem.

woensdag 17 april

Deel dit bericht