Volleyballteam Veluws College Twello wordt 4e van Nederland

Twello- Een paar weken geleden werd Kim Hutten, docent LO van het Veluws College Twello, gemaild door de organisatie van Olympic Moves met de volgende vraag: een school heeft zich teruggetrokken voor de Landelijke Finales volleybal (meisjes klas 1-2) en zouden jullie als ‘runner up’ (beste nummer 2) uit de regionale finales die vrijgekomen plek willen overnemen? Daar hoefden de volleybalsters niet lang over na te denken! Het antwoord van de meiden was volmondig “JA”!

Vrijdag 7 juni werd hun dag. In de aanloop naar deze dag hebben de meiden samen met de LO-docenten nog een keer samen getraind. Vol goede moed reisden ze af richting Sportcentrum Papendal voor de opening van Olympic Moves. Alle sporters, zo’n 6000 in totaal, van verschillende scholen uit heel Nederland die zich hadden geplaatst voor de landelijke finales verzamelden zich daar. De opening werd verricht door Roos Zwetsloot. Zij hoopt namens Nederland deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs bij het onderdeel skateboarden.

Na de opening vertrokken de speelsters richting Ede waar zij hun wedstrijden mochten spelen. Daar aangekomen werden ze al opgewacht door familieleden, die het team kwamen aanmoedigen. Marloes Leusink begeleidde de speelsters en gaf aanwijzingen hoe te spelen. De eerste wedstrijd speelden ze tegen het Erasmus College uit Zoetermeer. Na vijftien minuten was de eindstand 19-13 in het voordeel van de Twellose speelsters. Die eerste overwinning was in de pocket. In de tweede wedstrijd moesten ze hun meerdere erkennen in het RSG Wolfsbos uit Hoogeveen. De derde wedstrijd - tegen het Gomarus College uit Assen - kon weer omgezet worden in een (nipte) winstpartij: 17-15.

Voor de vierde wedstrijd in de poule hoefden de volleybalsters zich niet op te laden. Deze tegenstander was namelijk een oude bekende. Bij de regionale finales hadden ze al twee keer tegen deze school, het Twents Carmel College, gespeeld en destijds twee keer verloren. De meiden wilden graag revanche nemen en die kwam er! Met 22-11 werd het Twents Carmel opzij geschoven. Wat stonden de meiden uit Twello geweldig te spelen en wat kwam er een energie vrij.

Tijdens het spelen van een toernooi is het fijn om af en toe even wat rust te hebben tussen de wedstrijden, maar voor de laatste poulewedstrijd was dat niet in het geval. De speelsters hoefden slechts een veldje op te schuiven en dat kwam deze keer goed uit. Het team zat in een goede flow. De laatste tegenstander in de poule was Metameer uit Boxmeer; ook een team met nog kansen op de kruisfinales. Helaas voor de speelsters uit Boxmeer moesten ze het opnemen tegen een team dat op stoom was gekomen. Het Veluws College Twello won deze wedstrijd met 19-14 en werd eerste in de poule. Dit moment werd, samen met de aanwezige ouders en andere aanwezige familieleden wel even gevierd. Wat een ongekende prestatie!

De kruisfinales waren gehaald en de volleybalsters uit Twello hadden zich sowieso verzekerd van minimaal een vierde plek op het Nederlands Kampioenschap voor scholieren. In de halve finale speelde het team uit Twello tegen het Carmel College Salland. Eerlijk is eerlijk, dit team was een maatje te groot. Na een 19-6 verliespartij konden de speelsters zich uiteindelijk op gaan maken voor de laatste wedstrijd van de dag; de strijd om de derde plek. Daar speelden ze opnieuw weer tegen het RSG Wolfsbos. Helaas ging de winst opnieuw naar de school uit Hoogeveen, maar niet zonder slag of stoot. Het team uit Twello beet goed van zich af, maar kon het net niet redden. Er werd heel even gebaald, maar daarna kwam al snel het besef dat ze iets bijzonders hadden bereikt. Wie kan immers zeggen dat hij vierde van Nederland is geworden … En nog veel belangrijker: de speelsters hebben samen een onvergetelijke dag gehad!

woensdag 19 juni 2024

Deel dit bericht