VOORSTER SPORTDAG voor leerlingen basisscholen

Twello- Op woensdag 11 mei organiseerden de Sportplusleerlingen van het Veluws College Twello een sportdag voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente Voorst. Zo’n tweehonderd leerlingen namen deel aan een zeer geslaagd sportfestijn op de velden van SV Twello aan de Zuiderlaan.

Na drie jaar was het eindelijk weer mogelijk om de Voorster Sportdagen voor basisschoolleerlingen te organiseren. Na 2019 gooide corona roet in het eten en kon dit sportfestijn voor leerlingen van groep 7 niet meer georganiseerd worden, maar in de afgelopen week kwam een grote groep naar de Zuiderlaan om aan sport- en spelactiviteiten deel te nemen. Wat waren ze er aan toe; de leerlingen van het Veluws College Twello met Sportplus in hun programma om het te organiseren en de leerlingen van de basisscholen om deel te mogen nemen. Bij de organisatie en begeleiding van deze dag waren een zo’n honderd leerlingen van het Veluws College Twello betrokken; leerlingen uit leerjaar 1 en 2 die als keuzevak Sportplus volgen. Bij dit keuzevak worden niet alleen extra sportactiviteiten gevolgd, maar moeten de leerlingen ook leren hoe ze dergelijke evenementen organiseren en begeleiden. Dat deden de leerlingen met verve. Er stonden verschillende sport- en spelactiviteiten klaar, voor alle deelnemers was voor limonade en een appel gezorgd, de begeleiders konden genieten van koffie, thee en een koekje.

Het draaide natuurlijk allemaal om de sport- en spelactiviteiten op de velden van SV Twello. “Wat zijn onze leerlingen er weer aan toe om aan dit soort activiteiten deel te kunnen nemen” was de opmerking van een van de begeleidende leerkrachten van een basisschool. Een begeleidende ouder bevestigde dit: “Wat goed dat de school dit organiseert. Mijn dochter beleeft er zoveel plezier aan.” Het was helaas in de laatste jaren niet mogelijk geweest, maar nu weer wel. Een heerlijk zonnetje maakte alles nog prettiger. “Ik vind het erg leuk allemaal en mijn team heeft al heel veel punten verzameld”, was de reactie van een van de basisschoolleerlingen. Een meisjesteam dat bij het touwtrekken niet opgewassen was tegen een te sterk jongensteam kreeg onverwacht hulp van de directeur van het Veluws College Twello, Piet Oosting, die zich met enig gewicht in de strijd wierp en het meisjesteam aan hun eerste overwinning hielp. Ze straalden. Hoezo zijn de meisjes niet sterk?

De docenten lichamelijke opvoeding van het Veluws College Twello, Kim Hutten, Matthijs Kamphuis en Bram Huigen, waren verantwoordelijk voor de organisatie van dit sportevenement. Het programma zat strak in elkaar. Er was mede daardoor veel waardering van de begeleiders van de basisscholen, leerkrachten en ouders, voor de plezierige ontvangst en de organisatie van deze dag. Kim Hutten: “We organiseren deze Voorster Sportdag al jaren met veel plezier en het is zo leuk om te zien dat de basisschoolleerlingen zo genieten. Maar ik ben ook heel trots op onze eigen leerlingen, die alles begeleiden. Wat doen ze het goed allemaal. Onze Sportplusleerlingen zijn zeker een ervaring rijker.”

De leerlingen van de basisscholen waren enthousiast en keerden tevreden naar hun basisscholen terug. De organisatoren van deze dag kijken met veel tevredenheid op deze dag terug. Matthijs Kamphuis: “Sport, spel en bewegen. Het is niet alleen goed voor jonge leerlingen.”

De deelnemende basisscholen waren de Martinusschool, de Hietweide en de Kleine Wereld uit Twello, de Wiekslag uit Voorst, de Kopermolen uit Klarenbeek, de Bongerd uit Terwolde en de Zaaier uit Teuge. Natuurlijk zat er ook een competitie-element aan alle activiteiten. De winnende groep 7 mag binnenkort een bezoekje van de docenten lichamelijke opvoeding van het Veluws College Twello verwachten. Wie dat zal zijn … dat houden we nog even geheim.

woensdag 18 mei 2022

Deel dit bericht