Voorster T.C. Heren dubbel 17+ KAMPIOEN

Voorst- In 2017 was het team eerste geworden in de 4de klasse van de woensdagavond zomercompetitie in een kleine poule van vier ploegen en werd promotie gemaakt naar de 3de klasse. Helaas verliep die competitie in 2018 niet al te best en eindigede het team als 6de in een competitie van zeven teams. Terug in de 4de klasse afdeling 3 was er dit jaar een competitie met acht teams en kwamen er twee nieuwe spelers in het team Aron de Haan en Rob Tempert.

De eerste twee wedstrijden werd er tweemaal gelijk gespeeld tegen Ugchelen 2 en De Maten 2, maar in derde wedstrijd kwam de ommekeer. Uit tegen Tepci2 uit Apeldoorn was het duidelijk wie de sterkste was en werden de partijen zeer eenvoudig gewonnen, de laatste herendubbel ging zelfs 0-6 en 0-6 naar het team uit Voorst. De volgende tegenstander, Wapenveld 1, stond aan het begin van de vierde ronde boven aan met twee winstpartijen en één gelijk spel en dit was een sleutel wedstrijd voor de koppositie. De eerste herendubbel werd gewonnen in de supertiebreak door de heren Rob en Johan Tempert, na de eerste set te hebben verloren met 4-6. En ook de tweede dubbel was met 6-3 en 6-4 voor de heren uit Voorst. Aldus 2-0 halverwege. Partij drie was duidelijk voor Voorst, maar in de vierde dubbel sputterde Wapenveld 1 nog hardnekkig tegen. Met 10-7 werd de spannende supertiebreak door Voorst gewonnen wat betekende dat de koppositie door Voorst was overgenomen dankzij een overtuigende 4-0 overwinning. Alleen Ugchelen 2 had dezelfde resultaten als de Voorster T.C., maar met twee winstpunten minder. Ronde 5 en 6 werden ook gewonnen door de mannen uit Voorst die in een lekkere flow zaten en het geheel kon in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis aan de Beelelaan te Voorst bekroond worden.

Warm

Het was een warme avond afgelopen woensdag 26 juni 2019, temperaturen die de tennisliefhebbers kennen van het Grandslamtoernooi aan de andere kant van de wereld; de Australian Open. En omdat Ugchelen 2 het had laten afweten in de vorige twee ronden was één punt tegen Beekbergen 2 voldoende voor een verdiend kampioenschap. Maar Voorst 1 wilde nog één keer vlammen en overtuiging uitstralen, liet zich niet gek maken door de temperatuur en ging dus voor de volle winst. En wat voor een afsluiting van het seizoen werd dat. Voorst won ook in de zevende ronde en wel met een veelzeggende 4-0 overwinning. De mannen zijn weer kampioen in de 4de klasse woensdagavond zomercompetitie met als uitblinkers Guido van Heuvelen (14 gespeeld 13 gewonnen en 1 verloren) en Aron de Haan (10 gespeeld en 10 gewonnen).
Knap gedaan heren en van harte gefeliciteerd. Volgend jaar in de derde klasse zal er weer gespeeld worden om lijfsbehoud, maar als de mannen doorgaan zoals ze zijn dit jaar geëindigd dan kunnen de tegenstanders hun borst vast nat maken, want met de Voorster T.C. hebben ze er een geduchte tegenstander bij.

woensdag 3 juli

Deel dit bericht