Voorster T.C. thuis ten onder in laatste wedstrijd

Voorst- En daar was hij dan de eerste gure vrijdagavond van de herfst. Het was koud, de baan was vochtig, volgezogen met regen en de tegenstander, Deventer L.T.C. 2, heeft deze najaarscompetitie nog niet verloren.

De tennissers en tennissters uit Voorst moesten er vol tegenaan om een resultaat te behalen, want je wilt zo’n competitie toch met een goed gevoel afsluiten. Leuke en mooie wedstrijden spelen is prachtig, maar in een competitie gaat het uiteindelijk om de knikkers. Je verlaat de baan toch heel anders na winst of verlies. Winst geeft adrenaline en een onoverwinnelijk gevoel en verlies is teleurstelling (en soms even frustratie) en dat neem je mee naar de volgende wedstrijd. Liefhebbers van het spel kennen de tirades John McEnroe of Boris Becker, maar ook onze eigen Robin Haase heeft menig racket uit frustratie gebroken. Het meest recente voorbeeld is de wedstrijd van Kiki Bertens, die op het punt stond om geschiedenis te schrijven als ze de finale van de WTA Finals zou bereiken. Dan kun je zo’n mooie wedstrijd hebben gespeeld en trots zijn op wat je hebt bereikt in het toernooi, dit is wat Kiki zei: ,,Dat moet ik eerst even verwerken.” Voor alle duidelijkheid, het niveau in Voorst ligt lichtjaren lager, maar het fanatisme is er bij sommige niet minder om.

Terug naar de wedstrijd. In de herendubbel is de start goed, maar na een break worden alle games verloren als Deventer 2 gas geeft en vooral beter is in de eigen servicebeurten. Het werd dus 1-6 en 0-6 ondanks een paar prachtige rally’s en enerverende punten. Ook op baan 3 bij de dames komt het niet goed, al worden de games daar wat eerlijker verdeeld. In de tiebreak van de tweede set, die verloren werd, leken de dames opeens te zijn overgegaan op pingpongen. Het lukte maar niet om een beslissende derde set uit het vuur te slepen.

Wat overbleef om toch nog punten te scoren deze avond, waren de gemengd dubbel spelen. Op baan drie was Deventer 2 te sterk en won met 3-6 0-6, dus het moest gebeuren op baan 2. En met de steun van het publiek, dat vanachter de ramen lekker warm in de kantine zat en een mooi uitzicht had leek het goed te komen. Een spannende pot waar de eerste set werd gewonnen door de Voorster T.C. met 6-3, in de tweede set werden er te veel foutjes gemaakt op de beslissende momenten en werd verloren met 2-6. Dus supertiebreak, maar daar kon het Voorster duo het niet afmaken en werd ook de vierde wedstrijd uiteindelijk verloren na 4-10.

En dan is de najaarscompetitie over. En hoe verwerk je dat dan. Negen spelers en speelsters hebben deelgenomen aan deze editie met wisselende resultaten. Zeven wedstrijden, één gewonnen, één gelijk en vijfmaal verloren. In totaal 7 punten binnen gehaald en daarmee staan we voorlopig 6de van de 8 teams in de 3de klasse afdeling 63. Kijkend naar individuele resultaten is Seno Albers met 3 winst- en 3 verliespartijen de beste speler gebleken. En de top drie wordt volgemaakt door Renée Bossenbroek (3-6) en Paula Stalenburg (2-2). De meeste wedstrijden zijn gespeeld door Jurriaan Ekkers (2-9) en die heeft dan ook het meest om over na te denken, want dat moet echt beter in de voorjaarscompetitie.

De Voorster T.C. gaat in de winter een vriendschappelijke competitie spelen met Leuvenheim en De Hoven en dat is een mooie gelegenheid om te oefenen en beter te worden. En dan komen we terug in de voorjaarscompetitie van de KNLTB, misschien wel met twee teams, maar zeker met betere resultaten want winnen voelt veel prettiger na een mooie wedstrijd. Tot dan!! En wilt u lid worden en mee tennissen kom dan eens kijken aan de Beelenlaan 3 te Voorst en meld u aan.

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht