Voorster Triathlon nagenoeg uitverkocht

Bussloo- Al enkele weken zitten verschillende startseries van de Voorster Triathlon tjokvol. De meeste populaire afstand, de 1/8ste (waarbij men 500 zwemt, 20 km fietst en 5 km loopt) voor volwassenen, zit al weken aan het maximale aantal deelnemers van 240 personen. Hetzelfde geldt voor de 1/16de voor volwassenen. Toch is deelname nog mogelijk.

Meedoen met een team
Inschrijven kan nog wel voor de jeugd (van 10 t/m 17 jaar) en voor de teamstriathlon (volwassenen). Voor de jeugd is er een 1/16de triathlon (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen). Volwassenen kunnen zich dus ook aanmelden met een team, oftewel een duo of trio. Sinds vorig jaar is dit mogelijk. Zodoende hoeft een individu, als onderdeel van een team, slechts één of twee van de onderdelen van een triathlon te voltooien. Geert-Jan Koning en Evert van de Worp uit Twello deden vorig jaar mee in een team en Geert-Jan is dit jaar ook weer van de partij. Geert-Jan neemt het zwemmen voor zijn rekening. Hij is enthousiast over het concept: “Vorig jaar was de eerste keer en toen hebben we meteen gezegd; ‘Dit doen we volgend jaar weer!’ Samen sporten is namelijk ontzettend leuk. Je wil toch samen iets neerzetten, want het is toch ook een competitie. Ik wil mijn onderdeel zo goed mogelijk doen.”

Aanmelden
Evert is net zo enthousiast: “Vroeger liep ik marathons, maar helaas gaat dat niet meer. Fietsen kan ik daarentegen nog prima, dus dat is mijn onderdeel. Ik hou ook wel van competitie, met jezelf en tegen anderen. De Voorster Triathlon is een mooi evenement waarbij iedereen kan bijdragen op zijn terrein.” Aanmelden voor de jeugdserie of teamstriathlon kan nog tot 10 juli. De Voorster Triathlon vindt plaats op zondag 14 juli op Bussloo nabij parkeerplaats Gorsselaar. Bezoekers zijn van harte welkom, maar hou rekening met wegafzettingen en omleidingen. Verkeersregelaars zullen je de juiste kant op wijzen. De eerste serie start om 09.30 uur en de laatste om 12.00 uur. Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.voorstertriathlon.nl.

Tweede van links Geert Jan Koning, uiterst rechts Evert van de Worp.

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht