Voorwaarts behaalt een goede overwinning op AZC Zutphen

Twello- .- In de eerste helft was Voorwaarts de ploeg in balbezit en creëerde goede kansen. In de tweede helft had AZC de bal en was het dreigend. Het duel werd in hoge mate bepaald door de wind die vrij spel had aan de Laene. In het eerste kwartier was het al raak. Voorwaarts begon voortvarend met het afjagen van de tegenstander. De verdedigers van AZC hadden daar moeite mee. In de 13de minuut leidde dit tot een corner die door Rick Timmermans aan de rechterkant werd genomen. Met zijn rechtervoet (!) schoot hij de bal strak voor. De bal had een curve en de wind deed de rest. De keeper sloeg de bal van achter de lijn in het eigen doel. Een mooie opsteker voor Voorwaarts, want de dominantie had nog niet tot echte kansen geleid. Enkele prachtige aanvallen werden het resterende deel van de eerste helft niet omgezet in doelpunten. In de 22ste minuut volleyde Joey Teering (uitstekende wedstrijd) een voorzet van Rick in één keer op het doel. In de 30ste minuut schoot Rick Timmermans in een kansrijke situatie tegen de keeper op. Nick Linthorst en Joey Teering wisten van dichtbij de keeper van AZC niet te verschalken of vonden een been van de tegenstander op hun weg. In de slotfase van de eerste helft gaf Voorwaarts een eerste kans weg. De aanvaller van AZC kwam niet verder dan een corner. Een dik verdiende ruststand van 1-0. Na rust een ander duel. Direct na rust nog een kans voor Voorwaarts. De verdediger van AZC wist de bal met en artistieke actie te onderscheppen, voordat Ismar Maglajlic de bal voor het inkoppen had. AZC zette het eerste kwartier de toon en deed dit met goed veldspel. Het leidde vooral voor AZC tot veel vrije trappen, die geen van allen doel troffen, terwijl er toch mogelijkheden waren. Vooral in de 64ste minuut toen de bal op 18 meter van het doel uit een vrije trap net naast de paal werd geschoven. Het publiek van AZC zag mogelijkheden en de Voorwaartsaanhangers vonden de stand al lang voldoende. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het balbezit van AZC minder dominant. Het middenveld van Voorwaarts kreeg wat meer grip. En het slotakkoord was dan ook voor Voorwaarts. Rick Timmermans (zijn tweede) passeerde de keeper met een droog schot na prima voorbereiding van Ismar, 2-0. Het was zoals dat heet een overwinning van het collectief, waarbij goed voetbal door het zware veld en de harde wind ten koste ging van de nauwkeurigheid, vooral in de eindpass. De verdediging stond echter als een huis wanneer AZC kwam opstomen. Verdedigende middenvelder Rick te Riele ving veel op voor de verdedigingslinie en keeper Yoel Finke deed alles wat nodig was en voorkwam zo dat AZC het gevoel kreeg dat er wat te halen viel. Voorwaarts heeft de koppositie te pakken in 2de klasse I. De verschillen aan kop zijn echter te verwaarlozen. Volgende week speelt Voorwaarts uit in Ulft bij SDOUC.