Voorwaarts leidt verlies, ondanks prachtgoal

Twello- Voorwaarts Twello verloor afgelopen zaterdag aan de Laene van asv Dronten met 1-3. Voorwaarts liep met de juiste intenties rond in het veld, maar kon in balbezit te weinig uitrichten om aanspraak te maken op een zege. De subtopper uit de Noordoostpolder speelde fris en monter en won verdiend van de oranjehemden.

De wedstrijd kende een stroeve start. Het eerste kwartier nauwelijks situaties voor de doelen. Dronten had twee mogelijkheden en voor Voorwaarts kon Marcus van Geelen een kopbal uit een voorzet van Diego Paais te weinig kracht meegeven.

Na 20 minuten had een aanvaller van Dronten een goede gelegenheid. Zijn schot binnen de 16 meter ging ruim over. Tot aan de rust had Dronten balbezit, verwierf enkele corners, maar Voorwaarts gaf weinig weg. Ruststand 0-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Dronten had balbezit, maar deed daar nog weinig mee. Het gevaar aan Voorwaartszijde kwam regelmatig van de rechterzijde waar Diego Paais een voor hem ongebruikelijke positie innam. In de 57ste minuut werd in een combinatie met Diego, Bruce Schotman gevloerd. De bal kwam op 35 meter rechts van de goal te liggen. Het was Nick Linthorst die geheel op eigen wijze niet de op het oog logische voorzet zocht, maar de bal met een curve in een keer achter de goalie deponeerde 1-0. Een prachtig doelpunt. Voorwaarts kreeg na dit doelpunt echter geen vleugels. De tegenstander gooide er een schepje bovenop en het was binnen 10 minuten volledig omgedraaid. Alle doelpunten kwamen uit een voorzet en koppend tot stand. De 1-3 na 70 minuten kwam opnieuw uit een hoge voorzet en de fraaie zwevende kopbal was de genadeslag. Voorwaarts had daarna niet meer de macht om de wedstrijd nog te kantelen. Opvallend waren tijdens de wedstrijd de vele pijntjes en kwetsuren bij Voorwaarts-spelers, waardoor de wissels lang niet altijd werden ingegeven door tactische overwegingen, maar door de algehele fitheid. Zo haalde het centrale duo Luca Jansen en Koen de Hullu de eindstreep niet. Jort Rood moest daardoor op voor hem ongebruikelijke posities als linker en als centrale verdediger gaten dichten. Een opgave waar hij een uur lang prima aan voldeed totdat de luchtmacht van asv Dronten de overhand nam. Voorwaarts heeft nu nog drie wedstrijden om het tij van directe degradatie te doen keren. Hopelijk weet het de komende twee wedstrijden voldoende punten binnen te halen voor een finale bij Woezik in Nijmegen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 18 mei om 18 uur tegen DUNO Doorwerth. Dat is overigens ook de week van de festiviteiten rond het 90-jarig bestaan van de vereniging. Voorwaarts is ondanks de sportieve tegenslag van het eerste elftal springlevend en gaat gezond en wel op weg naar een volgende episode in de rijke clubgeschiedenis.