Voorwaarts moet meerdere erkennen in OBW

Twello- De laatste thuiswedstrijd van de eerste helft van het seizoen stond zaterdag op het programma. OBW, de huidige koploper, was de tegenstander. Emin had voor de wedstrijd nog benoemd dat zowel Spanje als Denemarken, twee grote handbal landen, hadden verloren op het WK. Het zegt dus niet altijd iets als je de favoriet bent. Zo gingen wij dus ook deze wedstrijd in. Waar wij normaalgesproken aan het begin van de wedstrijd vaak achter de feiten aanlopen was dit nu niet het geval. Door doelpunten van Romy en Lieke kwamen wij al vrij snel met 4-2 op voorsprong.

Helaas konden we dit kleine gaatje niet behouden, door 2 break outs van OBW binnen een halve minuut kwamen zij zelfs 1 punt voor. Onze dekking herpakte zich daarna weer goed waardoor de dekking zelf, maar ook Brigitte de nodige ballen tegen konden houden. Onze aanval liep wat moeizaam, maar ondanks dat wist Romy toch nog een paar doelpunten te maken. En niet veel later speelden wij een goede druk waardoor Merle vanaf de hoek de bal er mooi in wist te gooien. Zo kwamen wij toch weer met twee punten voor. De ruststand was 11-9.

In de tweede helft begonnen wij erg slordig. Het gat van twee punten werd direct weggewerkt door OBW en zij wisten daarna ook nog vier keer te scoren. Zo stonden wij na ruim vijf minuten in de tweede helft al gelijk met 11-15 achter. Toen Lisa het veld in kwam wist zij direct twee keer te scoren waardoor het gat nog maar twee punten was. Helaas wisten wij dit wederom niet goed vast te houden. Door meerdere doelpunten van OBW stond het na een kwartier in de tweede helft 13-19. Dit gat van zes hield ons absoluut niet tegen om nog te blijven gaan. Nikki en Lara wisten weer te scoren waardoor wij stukje bij beetje weer wat dichterbij kwamen. De keepster van OBW had een mooie redding, maar de bal kwam bij Anouk in de hoek terecht. Ze had maar één klein gaatje, maar ze gooide die bal er wel mooi in. Daarmee zette ze met nog acht minuten te spelen de stand op 18-20. Lieke wist ook nog te scoren waardoor het gat zelfs weer terug ging naar één. OBW wist helaas ook nog weer 2 keer te scoren waardoor de stand 19-22 werd.

De laatste minuten van de wedstrijd waren echt zenuwslopend. Wij geloofden er met zijn allen in dat wij minstens een punt konden pakken. De bank ging er samen met ons publiek nog even goed achter staan. Patricia wist te scoren vanaf de hoek en Nikki van de opbouw en zo brachten wij het gat weer terug naar één. De laatste aanval van de wedtsrijd was voor ons. Er werd goeie druk gezet, maar er kwamen helaas geen grote gaten. Wij kregen toen het al tijd was nog wel een vrije bal mee, maar helaas ging deze er niet in. De eindstand was 22-23.

We hebben verloren, maar wij mogen echt ongelooflijk trots zijn op wat wij met zijn allen hebben neergezet. Het is een hele knappe prestatie die wij met het hele team hebben neergezet. Hopelijk kunnen we dit goede gevoel vasthouden een meenemen naar onze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Op dinsdag 19 december spelen wij om 19.30 in Bentelo tegen hun dames 2. Hopelijk wordt dat net zo’n leuke en spannende pot en zien we jullie dan. Scores: Lara 3x, Lieke 4x, Lisa 2x, Merle 1x, Nikki 4x, Patricia 1x, Romy 6x, Anouk 1x.