Voorwaarts-SEW 19-22

Twello- Deze zaterdag was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen de dames van SEW uit Wognum. Met vier teams op 11 punten was alles nog mogelijk om in de kampioenspoule te komen, maar ook in de degradatiepoule. SEW had voorafgaand aan de wedstrijd 13 punten, waar wij er 11 hadden, en bij winst zouden wij over hen heen gaan vanwege een beter doelsaldo. Dan waren wij afhankelijk van het resultaat dat Borhave neerzette tegen Quintus en Volendam - V&L voor plaatsing in de kampioenspoule of niet, maar eerst moesten wij onze eigen wedstrijd spelen.

Supporters van SEW waren massaal meegereisd en daarnaast waren onze Voorwaarts supporters in grote getalen aanwezig. Vanaf de wedstrijdbank was er een bomvolle sporthal Jachtlust te bewonderen. Om 20:00 uur ging de wedstrijd van start, en SEW schoot uit de startblokken. Na een penalty gingen zij 5min later op de break-out doordat zij profiteerden van onze fouten in de aanval en de bal onderschepten, na 10 minuten stond het 0-5. Wij konden onze draai niet vinden, aanvallen verliepen niet, ballen werden verspeeld of onderschept, of schoten op doel werden geweerd door de keepster van SEW. Na 12 minuten kregen wij een penalty, die Daimy verzilverde voor de 1-6. Echter, ons spel kwam nog niet los. Lisa maakte nog een penalty en Hilke een punt uit een snelle tegenaanval, maar SEW had hier direct antwoord op en stond het vlak voor rust 3-12. Hilke scoorde nog vanaf de cirkel en SEW vanaf de opbouw een doorbraak, waarbij de ruststand 4-13 was.

Wij hebben eerder laten zien tegen Volendam dat wij een flinke achterstand konden bijkomen, als wij ons eigen spel maar zouden spelen. Het was dus nog mogelijk. In de tweede helft konden wij langzaam maar zeker de achterstand verkleinen. Er werd hard gewerkt in de dekking en hoewel de aanval nog steeds niet vlekkeloos was, konden wij wel doelpunten bijschrijven. Van 8-16 werd het 12-17, en na een penalty van Lisa en een mooie actie van Laura en Alineke werd het 5min voor tijd 16-18. Dat de scheidsrechters niet zuinig waren met 2-min tijdstraffen was al duidelijk, maar 5 minuten voor tijd zorgde dit voor de kantelpunt van de wedstrijd. SEW maakte hier gebruik van en bracht de stand op 16-20, de winst voor hen kwam hier niet meer in gevaar. Ondanks dat wij nog knokten voor de bal tot de laatste minuut kon het verschil niet verder terug gebracht worden tot 3, met als eindstand 19-22.

Helaas geen beste wedstrijd, voornamelijk de eerste helft niet, maar met opgeheven hoofd gaan wij de strijd aan met V&L, Volendam en DSVD in de degradatiepoule. Over 2 weken zal deze beginnen met een thuiswedstrijd tegen Volendam. Na de wedstrijd was er in de kantine nog een feestje met het rad van avontuur, georganiseerd door de supportersclub. Ondanks het verlies hebben wij wel een mooie avond gehad: supporters, supportersclub en sponsoren bedankt.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht
Advertentie