Voorwaarts speelt gelijk in zinderende wedstrijd

Twello- Na drie weken rust en een bekerwedstrijd afgelopen woensdag tegen Broekland, welke werd gewonnen met 30-21, stond deze zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2023 en tevens de laatste van de eerste seizoenshelft op het programma. De dames van ZAP uit Breezand kwamen op bezoek in Twello. Een oude bekende uit destijds de Tweede- en later ook Eerste Divisie. Altijd leuke en spannende wedstrijden tegen gespeeld, dus er moest alles worden gegeven om punten in Twello te houden.

De wedstrijd werd sterk gestart, voornamelijk in de dekking. In de aanval kwamen de doelpunten langzaam op gang. Daimy opende in de derde minuut de score via de break-out. Lisa volgde en bracht Voorwaarts op een 3-0 voorsprong. In de dekking werd goed en met elkaar gewerkt. Maaike verrichte een aantal mooie reddingen, onder andere een break-out werd gestopt, waardoor ZAP op afstand werd gehouden. Na een kwartier tekenende Daimy voor haar vierde via een penalty, dat een 10-5 voorsprong betekende. Vervolgens slopen er helaas foutjes in zowel de aanval als dekking, waardoor ZAP puntje voor puntje dichterbij wist te komen. Vlak voor het rustsignaal maakten zij de 12-12, waarop Daimy via een onderhands schot nog eenmaal scoorde en met 13-12 de kleedkamers werden opgezocht.

In de time-out was het al aangegeven en in de rust werd het nogmaals benadrukt om niet te chaotisch en gehaast te spelen. De tweede helft begon zoals de eerste ook startte, na de 16-16 van ZAP ging bij Voorwaarts de motor aan en bracht via break-outs van Lisa, Keyara en Daimy de stand op 21-16. Chantal maakte ook een belangrijk doelpunt via een terugkerende bal van Romy. Echter, in de laatste fase slopen helaas weer de gehaaste afspeelfouten en schoten op doel in ons spel. ZAP profiteerde hiervan en ging er in geloven, zij vochten zich terug in de wedstrijd en kropen langzaam weer dichterbij. Vijf minuten voor tijd maakten zij de 25-25 en brak er een spannende slotfase aan. Wij kregen helaas een ongelukkige 2 minuten tijdstraf, maar wisten deze wel uit te spelen. Chantal maakte in ondertal de belangrijke 27-26, maar helaas wist ZAP de gelijkmaker te maken in de voor hun overtalsituatie. De laatste aanval ging helaas naast, waardoor 27-27 de eindstand werd en de punten werden gedeeld.

Hoewel het lichtelijk frusterend was dat Voorwaarts meermaals in punten zijn losgekomen en ZAP zich toch weer terug in de wedstrijd kon vechten, toch ook wel blij met één punt. Voorwaarts sluit de eerste seizoenshelft af op een nette 6e plek, iets waar wij als promovendus trots op mogen zijn. Volgende week speelt Voorwaarts voor de tweede helft van de competitie weer een thuiswedstrijd. Dan komen de dames van E&O op bezoek.