Voorwaarts T verliest vertrouwen

Twello- Voorwaarts verloor zondag 11 oktober met duidelijke cijfers van Columbia uit Apeldoorn, 4-0. De weinige supporters die het live mochten bijwonen, zagen een elftal dat erg onzeker oogde. Wist het vorige week nog kansen te creëren en met de nodige passie te spelen, deze zondag speelde het om niet te verliezen. Bij rust was het 0-0 en direct na rust werd binnen enkele minuten de wedstrijd weggegeven.

De eerste kans binnen het kwartier was nog voor Voorwaarts. Bruce Schotman kreeg een kopkans uit een tegendraadse kopbal voor het doel van Luuk Grieving.

Tot aan dat moment opereerden beide teams erg voorzichtig. Voorwaarts drong weinig aan om tot kansen te komen. Columbia creëerde de eerste kans pas na 20 minuten, daarbij kwam de dreiging van de linkerkant. Keeper Yoel Finke hield echter het doel schoon. Daarna was het lang slordig aan beide zijden, alhoewel aan het einde van de eerste helft Columbia tot twee keer toe gevaarlijk werd. De eerste keer werd de bal goed geblokt door verdediger Mark Mulder en de tweede werd verijdeld door opnieuw Yoel. Voorwaarts leek verdedigend de zaakjes aardig op orde te hebben, maar deed in balbezit wel erg weinig. Ruststand 0-0.

Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. De oranje-zwarten kwamen echter al snel op achterstand. In de 52ste minuut kreeg de linksbuiten van Columbia te veel ruimte voor een afgemeten voorzet. Bij de eerste paal was de spits van Columbia er als de kippen bij, 1-0. Voorwaarts nam daarna meer initiatief en drukte Columbia meer op eigen helft. Uit de eerste tegenaanval is het echter alweer raak. Een corner werd hoog ingebracht in de vijf meter en bij de tweede paal ingekopt, 2-0. Daarna pakte Voorwaarts opnieuw het initiatief. Er werd meer diepte gezocht en Ismar Maglajlic en Mark Mulder kwamen een paar keer door aan de linkerzijde. Uit de voorzetten ontstond enige dreiging. De vele wissels en tactische omzettingen in de 65ste minuut droegen niet bij tot een verbetering van het resultaat. De invallers brachten weliswaar energie, maar het collectief was reeds knock-out. De verdedigende organisatie was weg en het derde (78.) en vierde doelpunt (88.) werden de kersen op de taart voor de gastheren. Eindstand 4-0. Het elftal mag aankomende week Houdini gaan raadplegen om zich te bevrijden van de dwangbuis waarin het nu verkeerd. Want een wedstrijd verliezen mag, echter alleen als je geprobeerd hebt het te winnen. Voorwaarts speelt aankomende zondag om 14 uur aan de Laene tegen HVV Tubantia. De wedstrijd is helaas niet toegankelijk voor publiek.