Voorwaarts – WAVV gestaakt door blessure scheidsrechter

Twello- Voorwaarts werd op slag van rust op achterstand gezet. Dat was tegen het spelbeeld in, maar niet onverdiend te noemen. WAVV deelde voor rust twee speldeprikken uit en was daarbij uiterst effectief. Voorwaarts had na een half uur spelen al een ruime voorsprong moeten nemen, maar slaagde er niet in om de trekker over te halen. De wedstrijd werd gestaakt na een kwartier in de tweede helft, omdat de goed fluitende scheidsrechter het veld moest verlaten met een blessure.

Voorwaarts begon goed, vooral met aanvallen over rechts met Ismar Maglajlic aan de basis waren niet van gevaar ontbloot. WAVV wist met het nodige geluk en een puntje van de schoen een score te voorkomen. Na dat kwartier hield Voorwaarts de dominantie, maar WAVV liet zich nu ook meer zien. Een prima counter aan de linkerkant leidde tot een open kans voor een WAVV aanvaller op 10 meter van de goal. De bal ging ruim over. Daarna kwam Rick Timmermans aan de andere kant nog vrij voor de keeper. Hij weifelde even en een uiterste krachtsinspanning van een WAVV verdediger verijdelde zijn kans. Voorwaarts had de eerste helft veel balbezit, maar de handrem zat er op. Het voorkomen van een counter leek belangrijker dan de tegenstander de wil opleggen. Het venijn zat in de staart. In de 43ste minuut kon Joey Teering nog doorbreken. Hij werd onreglementair gestuit. De scheidsrechter gaf een vrije trap die door Rick Timmermans vanaf 20 meter werd genomen. De vrije trap werd door de keeper knap uit het doel geranseld. In de tegenaanval werd een aanvaller van WAVV prachtig achter het standbeen vrijgespeeld en koelbloedig werd Joël Finke gepasseerd, 0-1. Ruststand 0-1.

Na rust een vastberaden Voorwaarts dat de kater, van een tegendoelpunt vlak voor rust, wilde wegspoelen. Zeer dominant werd over beide zijden de aanvallen opgezet. Het leidde tot verschillende mogelijkheden, waaronder kansen voor Ismar, Luuk Grieving en Rick Timmermans. De derde poging van Luuk na rust werd een voltreffer. Hij sprong, na een lange voorzet over rechts, hoog boven zijn tegenstander uit en liet de goalie van WAVV met zijn kopbal kansloos, 1-1. Een verdiende gelijkmaker en Voorwaarts ging voor meer. WAVV kreeg echter de zuurstoffles aangeboden in de vorm van een blessure van de scheidsrechter. Het duel kon niet meer uitgespeeld worden. Voorwaarts heeft in het vervolg van deze gestaakte wedstrijd nog een half uur om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Met het elan van het eerste kwartier voor en na rust gaat dat lukken. WAVV heeft echter een venijnige counter en zal het Voorwaarts niet gemakkelijk maken. Wordt vervolgd.