Voorwaarts weet niet te scoren

Twello- Bas Ruijsch speelde als jeugdspeler in de junioren overwegend als linksbuiten. Zo kwam hij ook als jongeling in als snelle buitenspeler in de senioren. De eerste tijd vooral in het tweede elftal om te wennen aan het seniorenvoetbal met het doel op termijn aan te sluiten bij het eerste elftal. Zijn ontwikkeling stagneerde het afgelopen seizoen toen hij als student commerciële economie voor een halfjaar-stage naar Spanje vertrok. Na terugkomst in Nederland sloot hij deze zomer weer aan bij de selectie en veroverde onder trainer Jochem de Weerdt een positie als linkervleugelverdediger(!). Dat is overigens een prima prestatie, want menig speler kost het meer moeite om na een half jaar onderbreking het ritme weer te vinden.

Over het algemeen heeft hij het naar z’n zin in het elftal. Vooral omdat hij de ruimte krijgt aanvallend impulsen te geven. Vandaag was Bas echter in mineur omdat qua prestatie en resultaat het Haaksbergse Bonifatius Boys veruit de meerdere was. Bon Boys legde van meet af aan Voorwaarts zijn wil op en dat leidde al na een kwartier in de eerste helft tot de openingstreffer. De spits van Bon. Boys kreeg de ruimte om in het strafschopgebied te draaien en de bal ging onder verdediger Pim Havekes door het doel in. Daarna kon Voorwaarts nog geen potten breken en was het aan keeper Yoel Finke te danken dat het met 1-0 de rust in ging. In de eerste helft zegge en schrijve één kans voor Voorwaarts, die door Matthijs Kamphuis werd overgekopt. Verder was in de eerste helft de komst van Rick Timmermans opvallend, Rick komt na langdurige afwezigheid het veld in voor Lars Teunissen, die op zijn beurt er af moest met een enkelblessure. Het is iedereen in de rust duidelijk dat het anders moest gaan en het elftal begon het tweede deel van de wedstrijd met deze intentie. Het is echter na rust allemaal veel te weinig om Bon. Boys te verontrusten. Het tegendeel zelfs, want Bon. Boys heeft in de 50ste minuut opnieuw een grote kans. En in de 66ste minuut komt Bon Boys verdiend op 2-0 en is de wedstrijd met een Voorwaarts in deze vorm al gespeeld. Simon Rutgers maakt dan nog zijn rentree na langdurige afwezigheid en daarmee zijn de wapenfeiten volgens Bas wel vermeld.

Een zeperd kan alleen weggewerkt worden met een goed resultaat de komende week tegen Barbaros uit Enschede. Opnieuw een hoogvlieger in de 2deklasse J. De wedstrijd begint om 14.00 uur aan de Laene.